Zeci de botoşăneni daţi în judecată de Urban Serv pentru “sume hilare”

Zeci de botoşăneni daţi în judecată de Urban Serv pentru “sume hilare”
Societatea de salubritate Urban Serv a dat  în judecată zeci de botoşăneni, fiind ultima soluţie prin care operatorul poate recupera debitele de la cei cu care are încheiate contracte, dar care au întârziat cu plata taxei pentru gunoiul ridicat.

82 de acţiuni a deschis Urban Serv în instanţă pentru recuperarea datoriilor de la persoanele fizice. Sumele restante nu sunt mari, după cum susţine directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, dar dat fiind faptul că cetăţenii nu şi-au mai onorat obligaţiile contractuale de câteva luni cei de la societatea de salubritate nu au lăsat ca sumele restante să se adune.

“Sumele par hilare în instanţă, fiind cuprinse între 150 şi 600 de lei, dar nu suma în sine a fost cea care a dus la decizia  de merge în instanţă, ci durata debitului care se poate întinde pe şase sau chiar şapte luni. În primă fază trimitem notificări şi dacă nu plătesc la 60 de zile deschidem acţiune în instanţă şi aşa recuperăm sumele. Dacă lăsăm să se tot adune, atunci le recuperăm mai greu. Cea mai mare sumă datorată de o persoană fizică, pentru care am deschis proces, este de 680 de lei", a menţionat Simion Drelciuc.

Urban Serv a deschis procese în instanţă şi pentru recuperarea debitelor de la agenţii economici, dar în multe cazuri recuperarea acestor sume stă sub semnul întrebării.

“Avem şi creanţe incerte, adică suntem în instanţă pentru recuperarea lor, dar firmele respective sunt declarate în insolvenţă sau în lichidare şi având în vedere că pe tabelul creditorilor sunt înscrise alte instituţii care au prioritate va fi mai greu să recuperăm sumele. Sunt suma de până la 5.000 de lei", a mai spus directorul Urban Serv.

La ora actuală, societatea de salubritate are de recuperat de la datornicii persoane fizice aproximativ 5.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta