Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati

Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati
Capătă experiență făcând voluntariat! Este cazul a zeci de absolvenți ai școlilor sanitare care lucrează ca voluntari în cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, la ora actuală sunt încheiate 40 de contracte de voluntariat a căror valabilitate este de șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care lucrează alături de personalului Spitalului Județean, dar gratis, speră ca în acest mod să dobândească experiență care să le faciliteze angajarea în sistem.

"Voluntarii participă la activitățile zilnice din cadrul secțiilor, sub supravegherea asistenților de salon. Activitățile la care participă țin foarte mult de experiența acumulată. Inițial când vin fac activități care nu implică partea de acordare a actului medical, ci mai mult partea de administrare, transportul probelor. În momentul în care capătă experință sub supravegherea unui asistent încep să facă și alte manevre. Avantajul îl consituie experința acumulată în momentul practicii din spital", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Chiar dacă fac voluntariat la Spitalul Mavromati, aceștia nu au prioritate la concursurile pentru posturile vacante din cadrul unității.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mușcat de față și călcat cu copitele de propriul cal! FOTO

astăzi, 20:17
2589

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns, marți seară, în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Mavromati după ce a fost rănit de propriul cal.Bărbatul...

Anchetă cerută la o școală din Botoșani, după ce un copil bolnav de cancer nu a fost luat în excursie!

astăzi, 16:58
2456

Mama băiatului, care învață la Școala din Sulița, a acuzat cadrele didactice de discriminare după ce copilului i s-ar fi refuzat dreptul de a merge într-o excursie alături de colegi...

Serviciul Județean de Ambulanță, vizitat de zeci de copii- FOTO

astăzi, 16:16
386

Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani au avut parte, marți, de o vizită mai specială.Aproape 50 de copii de la Grădinița nr. 14, din municipiul Botoșani, au trecut pragul...