Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati

Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati
Capătă experiență făcând voluntariat! Este cazul a zeci de absolvenți ai școlilor sanitare care lucrează ca voluntari în cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, la ora actuală sunt încheiate 40 de contracte de voluntariat a căror valabilitate este de șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care lucrează alături de personalului Spitalului Județean, dar gratis, speră ca în acest mod să dobândească experiență care să le faciliteze angajarea în sistem.

"Voluntarii participă la activitățile zilnice din cadrul secțiilor, sub supravegherea asistenților de salon. Activitățile la care participă țin foarte mult de experiența acumulată. Inițial când vin fac activități care nu implică partea de acordare a actului medical, ci mai mult partea de administrare, transportul probelor. În momentul în care capătă experință sub supravegherea unui asistent încep să facă și alte manevre. Avantajul îl consituie experința acumulată în momentul practicii din spital", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Chiar dacă fac voluntariat la Spitalul Mavromati, aceștia nu au prioritate la concursurile pentru posturile vacante din cadrul unității.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simptome ale cancerului la creier. Toată lumea trebuie să le cunoască

astăzi, 18:15
546

Cancerul la nivelul creierului pare a fi unul dintre cele mai înfricoșătoare diagnostice pe care un om le poate primi. Mass-media a inoculat ideea că acest tip de cancer este lipsit de orice spera...

Județul Botoșani, sub atenționare COD GALBEN de vânt puternic!

astăzi, 14:31
900

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN valabilă în patru județe din Moldova, printre care ți Botoșani. Comform atenționării...

Accident la Hudum, cu doi răniți! FOTO

astăzi, 13:12
1511

Două persoane au fost rănite, în urma unui accident produs sâmbătă la Hudum.În evenimentul rutier au fost implicate o motocicletă și o mașină marca Mercedes în...