Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati

Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati
Capătă experiență făcând voluntariat! Este cazul a zeci de absolvenți ai școlilor sanitare care lucrează ca voluntari în cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, la ora actuală sunt încheiate 40 de contracte de voluntariat a căror valabilitate este de șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care lucrează alături de personalului Spitalului Județean, dar gratis, speră ca în acest mod să dobândească experiență care să le faciliteze angajarea în sistem.

"Voluntarii participă la activitățile zilnice din cadrul secțiilor, sub supravegherea asistenților de salon. Activitățile la care participă țin foarte mult de experiența acumulată. Inițial când vin fac activități care nu implică partea de acordare a actului medical, ci mai mult partea de administrare, transportul probelor. În momentul în care capătă experință sub supravegherea unui asistent încep să facă și alte manevre. Avantajul îl consituie experința acumulată în momentul practicii din spital", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Chiar dacă fac voluntariat la Spitalul Mavromati, aceștia nu au prioritate la concursurile pentru posturile vacante din cadrul unității.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a decis structura anului scolar 2018-2019: Cursurile incep luni, 10 septembrie

Marţi, 20 Februarie 2018
408

Noul an scolar 2018-2019 va incepe luni, 10 septembrie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa. Noul an scolar are 168 de zile lucratoare (34 de saptamani)...

Maşini avariate după un accident petrecut în localitatea Mănăstirea Doamnei-FOTO

Marţi, 20 Februarie 2018
766

Şoferul unui autoturism Mercedes intenţiona să efectueze o manevră la stânga pentru a intra pe un drum lateral, iar în acelaşi timp un autoturism VW a intrat în depăşirea sa....

Bărbat găsit îngheţat de frig în curtea locuinţei sale

Marţi, 20 Februarie 2018
2077

Marcel V., de 48 de ani, din comuna Ştiubieni, a fost găsit de nişte vecini zăcând în curte. A fost chemată o ambulanţă şi a fost transportat iniţial la Spitalul Săveni, apo...