Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati

Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati
Capătă experiență făcând voluntariat! Este cazul a zeci de absolvenți ai școlilor sanitare care lucrează ca voluntari în cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, la ora actuală sunt încheiate 40 de contracte de voluntariat a căror valabilitate este de șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care lucrează alături de personalului Spitalului Județean, dar gratis, speră ca în acest mod să dobândească experiență care să le faciliteze angajarea în sistem.

"Voluntarii participă la activitățile zilnice din cadrul secțiilor, sub supravegherea asistenților de salon. Activitățile la care participă țin foarte mult de experiența acumulată. Inițial când vin fac activități care nu implică partea de acordare a actului medical, ci mai mult partea de administrare, transportul probelor. În momentul în care capătă experință sub supravegherea unui asistent încep să facă și alte manevre. Avantajul îl consituie experința acumulată în momentul practicii din spital", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Chiar dacă fac voluntariat la Spitalul Mavromati, aceștia nu au prioritate la concursurile pentru posturile vacante din cadrul unității.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul va putea să oblige unele companii să lucreze pentru Armată, să rechiziționeze bunuri și să scoată persoane la muncă!

astăzi, 20:39
123

"În urma testării mecanismelor de punere în aplicare a măsurilor excepționale corespunzătoare stărilor de urgență și de asediu, în cadrul exercițiilor NATO de managemen...

Cele mai nocive cosmetice. Află ce boli grave poți face din cauza lor

astăzi, 18:48
838

Un pericol subtil înfrumusețează chipul femeilor zilnic. Cel puțin 185 de produse cosmetice conțin ingrediente chimice periculoase. Particule cu care ne decorăm trupurile și care răm&acir...

Bac 2018: Încep emoțiile pentru absolvenții de liceu!

astăzi, 17:06
210

La nivelul județul Botoșani, peste 2900 de absolvenți de liceu vor susține, luni, proba scrisă la Limba și literatura română, în cele nouă centre de examen. Marti este...