Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati

Zeci de angajați ai școlilor sanitare lucrează fără să primească vreun ban, la Spitalul Mavromati
Capătă experiență făcând voluntariat! Este cazul a zeci de absolvenți ai școlilor sanitare care lucrează ca voluntari în cadrul Spitalului Județean Mavromati.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, la ora actuală sunt încheiate 40 de contracte de voluntariat a căror valabilitate este de șase luni, cu posibilitate de prelungire.

Cei care lucrează alături de personalului Spitalului Județean, dar gratis, speră ca în acest mod să dobândească experiență care să le faciliteze angajarea în sistem.

"Voluntarii participă la activitățile zilnice din cadrul secțiilor, sub supravegherea asistenților de salon. Activitățile la care participă țin foarte mult de experiența acumulată. Inițial când vin fac activități care nu implică partea de acordare a actului medical, ci mai mult partea de administrare, transportul probelor. În momentul în care capătă experință sub supravegherea unui asistent încep să facă și alte manevre. Avantajul îl consituie experința acumulată în momentul practicii din spital", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati.

Chiar dacă fac voluntariat la Spitalul Mavromati, aceștia nu au prioritate la concursurile pentru posturile vacante din cadrul unității.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cazul Mugur Călinescu, ilustrat pe bandă desenată

astăzi, 19:49
136

În 1981, Mugur Călinescu, elev la Liceul A.T. Laurian, a scris lozinci anticomuniste pe zidurile clădirilor importante din Botoșani. Timp de o lună, în perioada 12.09-18.10.1981, Secur...

Modificare în componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani

astăzi, 19:18
385

Componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoșani va fi modificată, din nou. Hotărârea de Consiliu Județean privind această schimbare va fi supusă aprobări...

Poliţist bătut de un bărbat ce trebuia transportat la spital!

astăzi, 17:28
1104

Fapta s-a întâmplat în primăvara anului trecut când mama lui C.G. a sunat la 112 solicitând ca fiul său să fie transportat la spital după ce a devenit violent şi a &...