Zeci de angajați ai Poștei Botoșani au protestat în fața Prefecturii-FOTO

Zeci de angajați ai Poștei Botoșani au protestat în fața Prefecturii-FOTO
Aproximativ 50 de angajați din Botoșani ai Companiei Naționale Poșta Română au pichetat, vineri dimineață, sediul Instituției Prefectului. Este deja al doilea protest al poștașilor în mai puțin de două săptămâni.

Oamenii sunt nemulțumiți că acțiunile lor de până acum au rămas fără ecou la nivelul decidenților și sunt hotărâți să protesteze până când li se vor rezolva doleanțele, care sunt în special de natură salarială.

"Protestul din 27 septembrie a rămas fără ecou. Ne gândeam că, dat fiind faptul că la nivel de țară toate filialele au protestat, vor fi sensibilizați cei din conducerea Companiei, ai Ministerului Comunicațiilor, dar a rămas totul fără ecou. Puțin îi interesează de soarta salariaților, mai ales a celor cu salarii foarte mici, este vorba de factori poștali, agenții poștali, chiar și oficianții de la ghișee. Dacă revendicările noastre vor fi tot amânate de la o zi la alta vom face diferite forme de protest până obținem ceea ce dorim. Cea mai importantă revendicare a noastră este majorarea salarială în sumă fixă de 200 de lei pentru toți angajații Companiei", a declarat Constantin Ispir, lider de sindicat al angajaților Poștei din Botoșani.

După aproape 20 de ani de activitate, un factor poștal are un salariu net cu puțin peste 1.000 de lei, oamenii plângându-se că sunt nevoiți să lucreze peste program și în condiții vitrege.

"Salariul este mic, muncim mult, peste program, contractele care s-au făcut nu sunt de bun augur. Lucrez de 18 ani în Poștă și iau în mână 1.100 de lei. Sperăm să ne înțeleagă de la Guvern că nu mai putem așa", a spus un poștaș.

Sindicaliștii care au protestat, vineri, în fața Prefecturii au înaintat un memoriu și prefectului județului, pentru a le fi transmise revendicările Guvernului și primului-ministru.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ȘOCANT! Cadavrul unui bebeluș, găsit în apropierea Poligonului ACR! FOTO, VIDEO

astăzi, 18:05
3665

În urmă cu câteva zile, o sesizare făcută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a pus în alertă reprezentanții instituției, care au ...

Ancheta privind explozia din Primăverii, transferată la alt parchet

astăzi, 17:28
281

Constituit sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, dosarul referitor la explozia care a afectat dramatic imobilul din Primăverii 18 şi a dus la rănir...

A căzut în fântâna pe care încerca să o curețe!

astăzi, 16:27
533

Un bărbat din județul Botoșani a fost, marți, la un pas de moarte după ce a căzut într-o fântână pe care încerca să o curețe.Bărbatul de 52 de ani, din satul...