Zeci de angajați ai Poștei Botoșani au protestat în fața Prefecturii-FOTO

Zeci de angajați ai Poștei Botoșani au protestat în fața Prefecturii-FOTO
Aproximativ 50 de angajați din Botoșani ai Companiei Naționale Poșta Română au pichetat, vineri dimineață, sediul Instituției Prefectului. Este deja al doilea protest al poștașilor în mai puțin de două săptămâni.

Oamenii sunt nemulțumiți că acțiunile lor de până acum au rămas fără ecou la nivelul decidenților și sunt hotărâți să protesteze până când li se vor rezolva doleanțele, care sunt în special de natură salarială.

"Protestul din 27 septembrie a rămas fără ecou. Ne gândeam că, dat fiind faptul că la nivel de țară toate filialele au protestat, vor fi sensibilizați cei din conducerea Companiei, ai Ministerului Comunicațiilor, dar a rămas totul fără ecou. Puțin îi interesează de soarta salariaților, mai ales a celor cu salarii foarte mici, este vorba de factori poștali, agenții poștali, chiar și oficianții de la ghișee. Dacă revendicările noastre vor fi tot amânate de la o zi la alta vom face diferite forme de protest până obținem ceea ce dorim. Cea mai importantă revendicare a noastră este majorarea salarială în sumă fixă de 200 de lei pentru toți angajații Companiei", a declarat Constantin Ispir, lider de sindicat al angajaților Poștei din Botoșani.

După aproape 20 de ani de activitate, un factor poștal are un salariu net cu puțin peste 1.000 de lei, oamenii plângându-se că sunt nevoiți să lucreze peste program și în condiții vitrege.

"Salariul este mic, muncim mult, peste program, contractele care s-au făcut nu sunt de bun augur. Lucrez de 18 ani în Poștă și iau în mână 1.100 de lei. Sperăm să ne înțeleagă de la Guvern că nu mai putem așa", a spus un poștaș.

Sindicaliștii care au protestat, vineri, în fața Prefecturii au înaintat un memoriu și prefectului județului, pentru a le fi transmise revendicările Guvernului și primului-ministru. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt cei mai buni șahiști din județul Botoșani! FOTO

astăzi, 14:08
1115

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Academia Olimpică Română, Filiala Botoşani, au organizat la sfâr...

Sfârşit cumplit! Tânăr mort după ce hainele i-au luat foc!

astăzi, 13:19
1524

Un tânăr în vârstă de 34 de ani, din localitatea Teioasa, orașul Darabani, şi-.a pierdut viaţa, duminică dimineaţa, după ce a suferit arsuri grave pe tot corpul.&nb...

Tânără din Botoşani, rănită într-un accident rutier!

astăzi, 13:12
488

Sâmbătă, la ora 12.23, în timp ce conducea autoturismul  într-o curbă pe DJ 178, din comuna suceveană Arbore, un bărbat  de 41 de ani, din orașul Cajvana,  ...