Zeci de angajați ai Poștei Botoșani au protestat în fața Prefecturii-FOTO

Zeci de angajați ai Poștei Botoșani au protestat în fața Prefecturii-FOTO
Aproximativ 50 de angajați din Botoșani ai Companiei Naționale Poșta Română au pichetat, vineri dimineață, sediul Instituției Prefectului. Este deja al doilea protest al poștașilor în mai puțin de două săptămâni.

Oamenii sunt nemulțumiți că acțiunile lor de până acum au rămas fără ecou la nivelul decidenților și sunt hotărâți să protesteze până când li se vor rezolva doleanțele, care sunt în special de natură salarială.

"Protestul din 27 septembrie a rămas fără ecou. Ne gândeam că, dat fiind faptul că la nivel de țară toate filialele au protestat, vor fi sensibilizați cei din conducerea Companiei, ai Ministerului Comunicațiilor, dar a rămas totul fără ecou. Puțin îi interesează de soarta salariaților, mai ales a celor cu salarii foarte mici, este vorba de factori poștali, agenții poștali, chiar și oficianții de la ghișee. Dacă revendicările noastre vor fi tot amânate de la o zi la alta vom face diferite forme de protest până obținem ceea ce dorim. Cea mai importantă revendicare a noastră este majorarea salarială în sumă fixă de 200 de lei pentru toți angajații Companiei", a declarat Constantin Ispir, lider de sindicat al angajaților Poștei din Botoșani.

După aproape 20 de ani de activitate, un factor poștal are un salariu net cu puțin peste 1.000 de lei, oamenii plângându-se că sunt nevoiți să lucreze peste program și în condiții vitrege.

"Salariul este mic, muncim mult, peste program, contractele care s-au făcut nu sunt de bun augur. Lucrez de 18 ani în Poștă și iau în mână 1.100 de lei. Sperăm să ne înțeleagă de la Guvern că nu mai putem așa", a spus un poștaș.

Sindicaliștii care au protestat, vineri, în fața Prefecturii au înaintat un memoriu și prefectului județului, pentru a le fi transmise revendicările Guvernului și primului-ministru.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
44

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
312

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
334

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...