Zeci de angajaţi ai IPJ Botoşani au părăsit sistemul. Unde se înregistrează cel mai mare deficit de personal!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a pierdut în ultimii doi ani zeci de angajaţi, care au părăsit sistemul în special ca urmare a pensionării. 

Zeci de angajaţi ai IPJ Botoşani au părăsit sistemul. Unde se înregistrează cel mai mare deficit de personal!

În ciuda recrutărilor care s-au făcut ulterior, atât din sursă internă, cât şi din sursă externă, nu s-au acoperit în totalitate locurile rămase libere, iar deficitul de personal se menţine în continuare la nivelul Inspectoratului.

În anii 2016-2017, 172 de persoane din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au părăsit sistemul, fiind vorba de 53 de ofiţeri, 116 agenţi, dar şi personal contractual. La ora actuală, deficitul de personal la nivelul Poliţiei botoşănene este de circa 29% la ofiţeri şi la agenţi de 15%.

“Este un deficit de personal destul de mare în condiţiile în care ne-au plecat 172 de persoane şi au venit 117 pe cele două programe de recrutare din sursă externă la agenţi şi am mai acoperit din sursă internă la ofiţeri prin scoaterea la concurs, anul trecut 9 şi anul acesta 12, toate ocupate, urmează să vină numirea efectiv pe căsuţa de ofiţer. Toate structurile sunt afectate de plecările din sistem, serviciile operative, cele cinci, poliţie de investigare a fraudelor, judiciar, ordine publică, arme şi rutieră. De la fiecare componentă au plecat colegi şi am căutat de aşa natură să echilibrăm situaţia. Numai la Economic am avut din sursă internă şase funcţii de ofiţer scoase la concurs care s–au completat.  Colegii veniţi din agenţi au cunostinţele necesare pe muncă de poliţie, au făcut şi cercetare penală, dar nu strict pe domeniul economic, există o profesionalizare a lor, există un program şa şlcolile de specializare, la fel şi la cei din sursă externă, au un modul de trei luni. La judiciar am acoperit foarte mult cu cei din sursă internă din promoţia de anul trecut pe care i-am cooptat din agenţi în ofiţeri”, a precizat cms. şef Viorel Şebănoiu, împuternicit inspector şef al IPJ Botoşani.

Pierderea mai mare de personal s-a înregistrat la nivelul subunităţilor, cum ar fi la Săveni şi Flămânzi, unde deficitul de personal ajunge la un procent de 30%.

“Venim în sprijinim când avem evenimente care la un moment dat s-ar putea rezolva pe competenţa subunităţii, dispun ca cei de la reşedinţă să vină în sprijin”, a mai menţionat şeful IPJ Botoşani.

În ultima perioadă a crescut şi numărul femeilor care s-au angajat în Poliţie, de la un procent de 12% ajungându-se la 17%.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Duminică, 19 Noiembrie 2017
1292

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
1005

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1714

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...