Zazanie politica la Baranca

Zazanie politica la Baranca
Liberalii au pregatit un memoriu catre prefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu, in care atrag atentia cu privire la faptul ca la Baranca (Hudesti) se sustrag materiale de constructie din cota alocata persoanelor sinistrate.

La mai bine de patru luni de la alegeri, comuna Hudesti nu are inca un viceprimar, factor propice pentru aparitia unor disfunctionalitati in administratia locala, dupa cum precizeaza seful liberalilor botosaneni, Liviu Campanu. Desi Consiliul Local a ales un viceprimar liberal, hotararea a fost contestata in instanta.

Liberalul Stelian Zlei a iesit castigator cu sapte voturi, in defavoarea pedelistului Stelian Puscasu, care a obtinut doar sase voturi. Doua buletine de vot ce il nominalizau pe pedelist au fost declarate nule, motivat de faptul ca aveau semne de pix. Conform legii, rezultatul nu semnifica majoritatea in Consiliul Local, alcatuit din 15 consilieri. Drept urmare, Stelian Puscasu a atacat decizia comisiei de validare in Contenciosul Administrativ.

„Trebuia pus in functie, iar daca instanta dadea castig de cauza contestatiei puteau fi organizate alte alegeri sau numit celalalt candidat. Asa s-a creat un haos. Primarul tine loc si de viceprimar. In conditiile in care singurul care raspunde e doar primarul, oamenii isi permit sa faca abuzuri. Se fura din materialele de constructie, mai ales fier. Imparteala se face din ochi”, a subliniat Liviu Campanu.

Campanu spune ca are sesizari de la oameni din comuna ca un camion, cu numarul de inmatriculare BT 14 YNV, transporta fier de la depozitul central si il duce nu la Baranca, ci undeva spre Dorohoi. In replica, primarul comunei Hudesti, Viorel Atomei, sustine ca s-a incheiat un contract ca firma ce reconstruieste casele sinistratilor sa duca fierul la Dorohoi, unde are un sediu. Se executa acolo scheletele caselor, dupa care sunt aduse la Hudesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
15

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
27

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
121

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...