Weekend negru pe soselele din judet!

Weekend negru pe soselele din judet!

 Doi barbati si-au pierdut viata in accidentul extrem de grav de la Hutani, petrecut duminica  

Vineri dupa-amiaza, la Tudora, un sucevean de 38 de ani, cu permis de conducere din acest an, a lovit violent din spate o caruta in care se afla Alexandru A., de 41 de ani, din localitate.

Carutasul, dar si o minora de sase ani, au fost preluati de o ambulanta si transportati de urgenta la spital. Medicii au dispus trimiterea fetitei de urgenta la Iasi, la un spital de specialitate.

"In urma testarii cu aparatul etilotest, conducatorului auto i s-a stabilit o concentratie de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate si probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat subcomisar Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IJP Botosani.

 

La Vorniceni, sambata, Viorel A. a urcat la volan in stare de ebrietate, cu o concentratie de 1,17 mg/l alcool pur in aerul expirat si fara a poseda permis de conducere.Drumul i-a fost destul de scurt, intrucat s-a oprit repede intr-un copac. Din fericire, a scapat fara rani grave.

 

In aceeasi zi, si tot alcoolul, au mai facut doua victime. O femeie de 46 de ani si fiica ei de 19 ani au fost transportate la spital dupa ce masina in care se aflau s-a izbit violent de o caruta incarcata cu lemne. Carutasul a fost testat cu aparatul etilotest, in urma testarii stabilindu-i-se o concentratie 1,17 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

Duminica, o trecere de pietoni abia inaugurata i-a purtat ghinion unei batrane. Femeia a fost accidentata de un Ford, pe cand incerca sa traverseze strada in dreptul marcajului pietonal din fata Liceului Sportiv. Valeria M., de 78 de ani, din Botosani, a fost izbita din plin inainte de a ajunge in dreptul trecerii, intrucat ea incercase sa treaca strada in diagonala, iesind din spatele unei masini parcate pe dreapta.

"Nici nu am vazut-o. Am lovit-o inainte de trecerea de pietoni, pentru ca a pus capul in pamant si nici nu s-a uitat", a precizat Valeriu C., de 32 de ani, soferul autoturismului. Martorii sustin varianta soferului. Batrana a fost transportata la spital cu o ambulanta, starea ei fiind destul de grava.

"Pacienta era in stare grava pentru ca prezenta un hematom cranian extrem de mare. Era insa constienta", a precizat Bogdan Ursu, medic de garda in cadrul SJA Botosani.

 

Insa cel mai grav accident din acest weekend, si probabil din acest an, s-a petrecut duminica dupa-amiaza, la Hutani. Doi morti si o gramada de fiare! Doua persoane au decedat pe loc in urma impactului dur dintre doua autoturisme!

Tragedia s-a produs intre doua masini de lux, un BMW, condus de Radu Filip Hartie, de 32 de ani, si un Audi, condus de Florentin Rizac, de 37 de ani.

Din primele cercetari efectuate la fata locului, vina apartine soferului din BMW, care a intrat cu masina pe constrasens dupa ce a derapat intr-o curba si a ajuns cu masina de-a latul soselei.

"Am fost solicitati pentru descarcerarea a doua persoane dintr-un autoturism, insa ajunsi la fata locului am constatat ca cei doi erau decedati", a precizat capitanul Narcis Jakel, seful detasmentului de interventii a SIAMUD.

Chiar daca nu s-a putut stabili cu exactitate, politistii spun ca viteza autoturismului marca BMW era cu mult peste 100 de kilometri pe ora in momentul impactului, masina fiind aproape rupta in doua. Soferul din Audi Q7 a scapat cu doar cateva zgarieturi, insa era in stare de soc.

"I-am vazut ca la un moment dat i-a furat spatele, au derapat, au intrat pe pe contrasens direct in masina mea. Cred ca aveau viteza, pentru ca au intrat in curba cam tare", a spus Florin Rizac, soferul din Audi.

Au murit pe loc atat conducatorul auto de pe BMW, Radu Hartie, tatal unui copil de doar doua luni, cat si pasagerul din masina, Iulian Grigoras.

Cauza tragediei, spun oamenii legii, a fost viteza excesiva la volan!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
51

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
53

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...