Vremea se răceşte şi vin ploile! Prognoza meteo pentru următoarele zile
BOTOSANI

Vremea se răceşte şi vin ploile! Prognoza meteo pentru următoarele zile
După o săptămână în care am apelat la vestimentanţia de vară, ar fi bine să scoatem hainele groase pentru că vom avea parte de un nou "şoc termic". Zilele plăcute, cu temperaturi ce au depăşit şi 25ºC, vor deveni o amintire care "să ne ţină cald" în următoarele, atunci când termometrele vor indica temperaturi de toamnă- iarnă.

Dinspre mijlocul săptămânii viitoare vorbim de anomalii negative la nivelul regiunii noastre, de 10ºC. Vestea bună legată de această răcire constă în precipitațiile ce o însoțesc şi care sunt binevenite într-un judeţ în care conţinutul de umiditate din sol se încadrează în limite scăzute şi deosebit de scăzute. Pe termen mediu, însă, şi acest val de frig va trece, astfel că ne vom bucura şi de zile de toamnă călduţe.

Aşadar, duminică vom avea parte de ultima "porţie de vară", în care temperaturile vor avea valori cuprinse între 25ºC şi 11ºC. Cerul va fi senin în cea mai mare parte, iar vântul va sufla slab predominant din sector sud- estic. Luni, maxima va scădea la 22ºC, iar minima va coborî la 12ºC. Întreaga zi va fi un preambul la noaptea ce va urma: cer mai mult noros, atmosferă ploioasă şi un vânt ce se va roti dinspre sud- vest. În timpul nopţii se vor semnala primele averse, neimportante cantitativ însă, fiind aşteptate în jur de 2 litri pe metrul pătrat.

Ceva mai consistente vor fi ploile de marţi, însă vremea începe să se răcească. Temperaturile vor oscila între 19ºC şi 7ºC. Cerul va fi mai mult acoperit, iar vântul va sufla slab la moderat dinspre nord- vest. Miercuri va fi cea mai rece zi a săptămânii, în care maxima abia va urca la 10ºC în timp ce minima va fi de 4ºC. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse, dar neimportante cantitativ.

Joi, cerul se va menţine parţial noros, iar vântul va sufla slab predominant din sector sud- vestic. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 13ºC şi 3ºC. De vineri, însă, cerul se degajează şi va fi mai mult senin, iar vântul se va roti dinspre sud- est. Temperaturile vor oscila între 15ºC şi 6ºC.

Weekend-ul nu va fi foarte ofertant din punct de vedere meteorologic. Sâmbătă, maxima va urca la 16ºC iar minima va fi de 7ºC. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla dinspre sud- est, în timp ce în timpul nopţii se vor semnala precipitaţii care vor cumula în jur de 4 litri pe metrul pătrat. De ploaie vom avea parte şi duminică, atunci când cerul va fi mai mult acoperit, iar vântul va sufla dinspre nord- est. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 13ºC şi 6ºC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2000

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2006

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6115

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...