Vremea se răceşte, Anul Nou vine cu temperaturi negative!

Vremea se răceşte, Anul Nou vine cu temperaturi negative!

 Minimele prognozate pentru urmatoarele zile  Meteo Moldova

După un Crăciun cu mult mai cald decât normalul termic, urmează un Revelion cu temperaturi mult mai scăzute. Şi asta deoarece un sistem anticiclonic va cuprinde regiunile nord-nord-estice ale Europei, astfel că zona Moldovei va fi atinsă de circulații ultrapolare.

Astfel de circulații vor transporta, în primă etapă, aer foarte rece de origine arctică. "Cu o astfel de circulație ne vom confrunta și la cumpăna dintre ani, care ne va aduce minime sub limita de ger în cea mai mare parte a regiunii. Din nefericire, ca urmare a extinderii maximului baric amintit mult către sud-sud-vest, precipitațiile vor fi inexistente. Poate, în cel mai fericit caz, să vorbim de ceva fulguieli în perioada respectivă. Agricultura, vitregită de vreme în ultimile luni, va fi cea mai vulnerabilă și la avansul aerului rece, pe fondul absenței unui strat de zăpadă", spun climatologii de la Meteo Moldova.

La Botoşani, urmează trei zile în care temperaturile se vor menţine ridicate, însă ulterior se va face frig. Sâmbătă, temperaturile vor oscila între 13ºC şi 6ºC, iar mâine acestea vor avea valori cuprinse între 14ºC şi 3ºC. Luni, maxima va urca la 13ºC, în timp ce minima va fi de 3ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla mai mult slab.

Marţi, temperaturile vor oscila între 3ºC şi minus 5ºC şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii- ploaie amestecată cu ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat predominant din nord. Miercuri, cerul se va degaja şi va fi mai mult senin, iar temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 1 şi minus 8ºC.

Joi, în ultima zi a anului, maxima va urca la minus 2ºC în timp ce minima nopţii de Revelion va fi de minus 9ºC. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări. Prima zi a anului 2016 va veni cu un cer mai mult acoperit şi un vânt iute, iar temperaturile vor avea valori cuprinse între minus 4ºC şi minus 10ºC.

 

Spune-ne opinia ta