Vreme mai rece decât în mod obișnuit. Caracteristici agrometeorologice!

Vreme mai rece decât în mod obișnuit. Caracteristici agrometeorologice!

   Foto: Agrointel.ro

Vremea va fi în general instabilă şi va deveni mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă în majoritatea regiunilor, informează ANM.

JOI

Cerul va avea înnorări temporar accentuate. Vor fi ploi, mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe arii restrânse vor fi condiţii de grindină. Local cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în toate zonele, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vestul ţării şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade. Noaptea vor fi condiţii de brumă, în nord-vestul şi centrul teritoriului.

VINERI

Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată în toată ţara. Cerul va avea înnorări, iar local şi temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În zona montană vor predomina ninsorile, iar pe arii restrânse în Maramureş, Transilvania şi Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Mai ales în cursul zilei, vântul va prezenta intensificări în toate zonele, cu viteze mai mari la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade. Noaptea, cu precădere în nord-vest şi centru se va semnala brumă.

Caracteristici agrometeorologice

Agrointel.ro ne informează că, în cultura grâului de toamnă, conținutul de apă pe profilul de sol 0-100 cm se va situa în limite scăzute (secetă pedologică moderată) și local deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică) în Banat, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei și Munteniei, jumătatea de sud a Crișanei, local în nordul, vestul și estul Moldovei, estul Maramureșului. Rezerva de umiditate va prezenta valori satisfăcătoare în vestul Maramureșului, nordul Crișanei, sudul și local în nordul, centrul și estul Moldovei, sud-vestul și izolat în nordul și estul Munteniei, sudul Olteniei și nord-vestul Transilvaniei.

În stratul de sol 0-20 cm (ogor), conținutul de umiditate se va încadra în limite scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică) în Banat și Crișana, pe suprafețe extinse din Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, estul Maramureșului, sudul și izolat în estul Moldovei. Rezerva de apă va prezenta valori satisfăcătoare în cea mai mare parte a Moldovei, sudul Munteniei, vestul Maramureșului, izolat în nord-vestul Transilvaniei, sud-estul și estul Olteniei, estul și sudvestul Dobrogei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...