Vreme mai caldă decât ar fi normal

Vreme mai caldă decât ar fi normal
Ţara noastră se află sub influenţa câmpului de presiune ridicată, ce domină estul Europei, aşa că nu se anunţă ploi în nicio regiune. Aerul uşor mai cald de peste vestul şi sud-vestul ţării aduce vreme de vară, cu maxime de până la 27, 28 de grade. Abia miercuri periferia unui front rece care vine dinspre Marea Baltică îşi face simţită prezenţa, prin înnorări în nord şi în est.

Şi luni ţara noastră se află sub influenţa aceluiaşi câmp de presiune ridicată. Prin urmare va fi tot vreme frumoasă, cu cerul mai mult senin în majoritatea regiunilor. Doar pe la munte apar câţiva nori, însă şansele să aducă şi vreo picătură de ploaie sunt nule. Vântul abia se simte în cea mai mare parte a ţării şi doar prin sud suflă slab, cel mult moderat. Maximele depăşesc încă uşor mediile climatologice, în aproape toată ţara, şi se încadrează între 20 şi 28 de grade.

Marţi cerul rămâne mai mult senin în aproape toată ţara. Cei câţiva nori care se arată pe la munte nu schimbă aspectul vremii. Vântul abia se simte, iar maximele trec de normalele perioadei în toată ţara şi vorbim despre valori cuprinse între 21 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 27 de grade în vest şi în sud-vest, poate chiar 28 în zona de câmpie a Banatului. Vremea frumoasă nu ocoleşte nici capitala. Cerul va fi curat, vântul slab, iar până după-amiază in termoetre se adună 25, 26 de grade.

Miercuri vremea va fi în continuare frumoasă în cea mai mare parte a ţării, cu mult soare şi nori puţini pe cer. În nordul şi în estul ţării în a doua parte a zilei  se adună norii, dar ploi slabe cad izolat, în Carpaţii Orientali şi în Moldova. Maximele scad uşor în nordul Moldovei, unde vor fi 20 de grade, în timp ce în Lunca Dunării sunt prognozate până la 27 de grade.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
63

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
116

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...