Vreme INSTABILĂ cu PLOI, descărcări electrice şi rafale de VÂNT

Vreme INSTABILĂ cu PLOI, descărcări electrice şi rafale de VÂNT
Meteorologii anunţă vreme instabilă pentru zilele următoare. Cerul se va acoperi de nori şi va ploua pe arii relativ extinse. Vorbim despre ploi de vară, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, iar izolat, cu precădere în zonele montane, se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate.  

Marţi soarele va mai domina cerul numai în regiunile sudice şi sud-estice, în timp ce în celelalte zone acesta va fi acoperit de nori din când în când. Pe parcursul zilei va ploua slab pe arii restrânse în nord, nord-vest şi în zona de munte şi cu totul izolat în rest, pentru ca noaptea ploile să-şi facă din nou apariţia în regiunile vestice şi sud-vestice. Vântul are unele răbufniri nervoase pe crestele montane înalte, iar temperaturile mai scad puţin în partea de vest si nord a teritoriului, dar rămâne mai de cald decât în mod obişnuit în restul ţării, urmând a se încadra între 19 grade în nordul extrem şi 30 de grade în Lunca Dunării.  

Miercuri, vremea schimbă foaia şi va deveni în general instabilă. Cerul se va acoperi de nori şi va ploua pe arii relativ extinse. Vorbim despre ploi de vară, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt, iar izolat, cu precădere în zonele montane, se vor strânge cantităţi de apă mai însemnate. Din când în când se mai zăreşte şi soarele, aşa că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât în mod normal pentru acestă perioadă în mare parte din ţară, cu maxime ce vor pleca de la 20 de grade în depresiuni şi vor ajunge spre 29 de grade în sudul Munteniei.  

Joi, aşteptăm o vreme caldă, dar şi în general instabilă. Norii domină cerul şi scutură ploi, cu tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi din când în când în toate regiunile. Este posibil să cadă grindină, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în special în jumătatea de vest a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 18...19 grade în nord şi nord-vest până la 29...30 de grade în extremitatea de sud a ţării.  

Vineri, vremea rămâne în general instabilă, cu ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Şi pe parcursul acestei zile nu este exclus să cadă grindina, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Temperaturile mai scad, mai ales în weekend, când vom ajunge să vorbim despre o vreme răcoroasă, mai ales în regiunile nordice şi centrale, în timp ce ploile se restrâng în jumătatea de nord a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 16 şi 24 de grade.    

rtv.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
263

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
445

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...