Vreme bună urmată de ploi! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Vreme bună urmată de ploi! Estimări meteorologice pentru următoarele zile
Ploile vor lua o pauză, iar vremea va deveni relativ plăcută pentru perioada în care ne aflăm, cu o notă: dimineţile vor fi reci, astfel că dacă aţi apucat să vă scoateţi hainele groase, nu le ascundeţi în dulapuri.

Partea bună a aspectului meteorologic din ultimele zile este refacerea nivelului de umiditate a solului. Partea neplăcută este că am trecut destul de brusc de la o vreme caldă şi uscată la una rece şi umedă, fapt ce a produs un adevărat "şoc termic" printre botoşăneni şi a favorizat apariţia virozelor.

Ce urmează? Luni, cerul se va degaja, putem spera să vedem şi soarele, iar vântul se va potoli. Temperaturile vor oscila între 9ºC şi 0ºC.

Marţi, cerul va fi senin în mare parte, însă vântul se va înteţi din nou. Maxima termică va ajunge la 10ºC în timp ce minima va fi de 2ºC. Un pic mai bine va fi miercuri, atunci când termometrele vor indica 11ºC în timpul zilei şi 3ºC în timpul nopţii. Urmează apoi câteva zile în care vremea va fi uşor mai caldă, dar în care precipitaţiile vor reveni în judeţ.

Joi, temperaturile vor avea valori cuprinse între 12ºC şi 7ºC. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector sud- estic. Vineri, maxima va fi de 12ºC iar minima nocturnă va coborî la 6ºC. Cerul va fi acoperit şi spre după-amiază se vor înregistra averse care vor continua şi în timpul nopţii.

Nici ziua de sâmbătă nu va ieşi din tiparul meteo, însă aversele se vor semnala doar dimineaţă. Temperaturile vor oscila între 12ºC şi 4ºC, pe fondul unui cer parţial acoperit şi a unui vânt ce va sufla slab la moderat dinspre sud- est. De averse vor avea parte şi duminică, ceva mai importante cantitativ decât cele din ziua precedentă, iar temperaturile vor scădea până la o maximă de 10ºC şi o minimă de 3ºC.

La nivel naţional, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă până luni dimineaţă, la ora 9, ce priveşte ninsori la munte şi intensificări ale vântului. Astfel, în Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în cursul serii şi al nopţii de duminică spre luni, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare vor fi şi în Carpaţii Meridionali.

Vântul va avea intensificări temporare, îndeosebi în regiunile sudice, cu viteze ce vor depăşi la rafală 40...50 km/h, iar pe crestele montane 60 km/h, viscolind ninsoarea. În restul teritoriului va ploua, iar trecător în Subcarpaţii Moldovei şi în estul Transilvaniei se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10...15 l/mp, iar în nord-vest, centru şi est izolat 20...25 l/mp.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
13

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
77

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
112

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...