VORONIN: De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?

VORONIN: De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?
Voronin vrea pedepsirea politicienilor români! Incapacitea UE de a stăpâni "politicieni scăpaţi de sub control, precum preşedintele Traian Băsescu", s-ar putea dovedi "extrem de periculoasă", a avertizat Voronin.

Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, a cerut Uniunii Europene să ia măsuri împotriva politicienilor români pe care îi consideră responsabili pentru manifestările anti-guvernamentale de la Chişinău, informează RIA Novosti.

"De ce structurile europene nu îi pun pe politicienii români la locul lor?", a declarat Voronin într-un interviu acordat RIA Novosti.

Voronin şi Guvernul pe care îl conduce au acuzat România de implicare în organizarea revoltelor din Chişinău, în timpul cărora au fost devastate clădirea Parlamentului şi cea a Preşedinţiei.

Unul dintre argumentele aduse de preşedintele moldovean cu privire la implicarea ţării noastre este acela că mare parte dintre protestatari fluturau steaguri româneşti.

"Avem relaţii bune cu Uniunea Europeană. Şi acum lucrăm la un nou plan pentru dezvoltarea relaţiilor noastre. Şi noi credem că UE ar trebui să îi pună la locul lor pe acei oficiali nechibzuiţi, oricare ar fi poziţia sau statutul lor", a adăugat el.

Victoria comuniştilor în urma alegerilor din 5 aprilie a generat un val de revoltă din partea opozanţilor regimului lui Voronin, care au acuzat că scrutinul a fost fraudat. Una dintre măsurile imediat adoptate de guvernul de la Chişinău a fost introducerea vizelor pentru românii care vor să intre pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi expulzarea ambasadorului României la chişinău, pe care l-a acuzat de susţinere a manifestanţilor.

Ministerul român de Externe a adoptat o poziţie oficială cu privire la acuzaţiile Moldovei şi a susţinut că atitudinea oficialităţilor de la Chişinău nu reprezintă decât un modalitate prin care acestea încearcă să se eschiveze de orice responsabilitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
116

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
101

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...