Voronean condamnat după ce a încercat să distrugă un turn de comunicaţii!

Voronean condamnat după ce a încercat să distrugă un turn de comunicaţii!
A încercat să convingă lumea că e bolnav, dar s-a ales cu o condamnare cu suspendare. Este povestea unui voronean din Icuşeni, care a fost condamnat la un an, şase luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, după ce a încercat să distrugă, în urmă cu doi ani, un turn de comunicaţii aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Pe lângă condamnarea cu suspendare, Gheorghe G. va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Botoşani sau Primăria comunei Vorona, timp de 60 de zile, plus plata a aproape patru mii de lei către Poliţia de Frontieră.

În urmă cu doi ani, Gheorghe G. a ajuns la concluzia că migrenele sale sunt cauzate de radiaţiile emise de echipamentele de emisie-recepţie de pe turn, ca atare, şi-a propus să le distrugă. Bărbatul a dat foc la o haină şi a aruncat-o peste un cablu, reuşind să distrugă o parte din instalaţii, după care a aruncat cu cărămizi în carcasele camerelor de supraveghere. Sesizaţi de senzorii de mişcare, poliţiştii din Vorona au apărut imediat şi l-au găsit pe bărbat.

În apărarea sa, voroneanul a invocat că ar fi făcut stagiul militar în fosta Securitate, iar atunci i s-ar fi implantat în cap un microcip, radiaţiile emise de turnul de comunicaţii producându-i migrene. Expertiza medicală efectuată în cazul său, însă, a arătat că bărbatul avea discernământ, scopul său fiind cel mai probabil obţinerea unei pensii de boală. Sentinţa este definitivă.

 

Spune-ne opinia ta