VINEREA NEAGRA - A murit si Constantin Ticu Dumitrescu! - Tot astazi, a trecut la cele vesnice Patriarhul Rusiei

VINEREA NEAGRA - A murit si Constantin Ticu Dumitrescu! - Tot astazi, a trecut la cele vesnice Patriarhul Rusiei

 Constantin Ticu Dumitrescu suferea de cancer, spun apropiatii  

Constantin Ticu Dumitrescu, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, a murit astazi, au declarat pentru HotNews.ro surse din CNSAS.

El fusese internat in urma cu doua saptamani la Spitalul Floreasca. Dumitrescu avea 80 de ani.Potrivit unor surse, Ticu Dumitrescu suferea de cancer.Trupul sau va fi depus astazi la fostul sediu al Senatului si in cladirea MIRA, urmand a fi inhumat la Buzau.
 

 
Tot astazi, s-a stins din viata si Patriarhul Alexel al-II-lea, Patriarhul Rusiei, a anuntat Serviciul de Presa al Patriarhiei de la Moscova, potrivit  AFP. Alexei al II-lea ar fi implinit, in februarie anul viitor, 80 de ani. Seful celei mai mari biserici ortodoxe din lume a murit vineri dimineata in locuinta sa din Peredelkino, in apropiere de Moscova, a anuntat seful Serviciului de Presa al Patriarhiei, fara a face alte precizari.

 

Constantin-Grigore Dumitrescu s-a nascut la 27 mai 1928 in comuna Ciumati, judetul Prahova. A fost presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, initiatorul Legii Lustratiei, proiect vehement contestat de cei vizati. Din 1990 a fost membru al CPUN, senator in doua legislaturi (1992-2000), presedinte al Asociatiei Nationale a Fostilor Detinuti Politici din Romania – A.F.D.P.R. –, din 1990 si Presedinte al Uniunii Internationale a Fostilor Detinuti Politici (1991-1999). Ticu Dumitrescu a fost membru al Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.).

In timpul liceului, al studentiei sau pe cand activa in randurile Partidului National Taranesc, Ticu Dumitrescu a fost arestat in repetate randuri de Siguranta si Jandarmeria comunista. A fost eliminat din Facultatea de Drept inainte de a fi arestat de Securitate si condamnat ca detinut politic. In 1949 a fost arestat si condamnat la doi ani si jumatate de puscarie corectionala.

Eliberat in 1953 cu domiciliu obligatoriu, a fost rearestat in 1958 si condamnat la 23 de ani de munca silnica pentru crima de uneltire. In 1962 i se comuta pedeapsa la 6 ani inchisoare corectionala, fiind eliberat in in 1964.

Dupa eliberare a lucrat pe diferite santiere forestiere din Muntii Cernei, Muntii Bucegi, Muntii Oituz si Muntii Vrancei, fiind sef de echipa, muncitor sau functionar tehnic. Dupa Revolutia din decembrie 1989, s-a implicat activ pe scena politica din Romania. In calitate de parlamentar a initiat o serie de legi dintre care amintim Legea deconspirarii Securitatii (Legea Ticu), Legea lustratiei, Legea anularii condamnarilor politice din perioada comunista, DL 118.

Constantin Ticu Dumitrescu a fost prieten apropiat al lui Corneliu Coposu. In 2003 s-a retras din activitatea politica, continuandu-si activitatea de membru al CNSAS.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
579

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
123

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
78

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...