Vine canicula - Meteorologii prognozeaza patru luni de seceta!

Vine canicula - Meteorologii prognozeaza patru luni de seceta!
Caldura din ultimele zile nu pare sa fie de bun augur pentru acest an, prognoza meteo pentru lunile iunie, iulie şi august indicand precipitaţii reduse şi temperaturi ridicate, ceea ce va accentua deficitul de apă din sol pe întreg teritoriul agricol al ţării, în condiţiile în care în aprilie şi mai cantităţile de precipitaţii au reprezentat doar o treime din cele normale, a declarat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

Pentru luna iunie, ANM apreciază că temperaturile maxime pot depăşi 35 de grade în sudul ţării, iar minimele pot coborî sub 10 grade. Cantităţile de precipitaţii pot fi sub limitele normale în cea mai mare parte a ţării.

Pentru iulie, prognoza arată temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru cea mai mare parte a ţării. Precipitaţiile ar putea fi sub normele climatologice lunare.

În ultima lună a verii va fi mai cald decât de obicei, în majoritatea regiunilor, exceptând zonele centrale şi nordice. Precipitaţiile ar putea fi mai reduse faţă de normele climatologice lunare, pentru cea mai mare parte a ţării.

În septembrie, în sud-est, temperaturile ar putea fi din nou peste normele climatologice lunare, iar precipitaţiile se pot situa sub valorile medii multianuale lunare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
68

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
153

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
113

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...