Vijeliile și grindina au făcut ravagii în județ! Care sunt cele mai afectate localități!

Vijeliile și grindina au făcut ravagii în județ! Care sunt cele mai afectate localități!
Fenomenele meteo extreme care s-au abătut asupra județului Botoșani la sfârșitul săptămânii trecute au produs pagube în mai multe localități fiind distruse case, anexe gospodărești, dar și drumuri și suprafețe de teren agricol și pășuni.

Potrivit datelor prezentate de prefectul Dan Nechifor, au fost afectate satele Priscani și Chițoveni, din Flămânzi, precum și comunele Hilișeu-Horia, Mihăileni, Ibănești și Răuseni.

Situația cea mai gravă s-a înregistrat în satul Sinăuți, din comuna Mihăileni, unde o tornadă a smuls acoperișurile mai multor case. O familie a primit o locuință modulară după ce acoperișul casei le-a fost luat cu totul de vijelie.

Un bilanț arată că ploile și grindina au afectat 5,82 km drum județean, 52 de km de drum comunal, 30 de km de străzi, 21 de case au fost avariate, din care la 11 au fost decopertate acoperișurile, o casă inundată, zece curți inundate, 29 de anexe gospodărești avariate, două distruse, 20 de podețe afectate, 2.748 de hectare teren agricole afectate și 674 hectare de pășune.

După ce se vor evalua financiar pagubele se vor transmite situațiile la București în vederea obținerii unui sprijin financiar de la Guvern.

Comisiile de evaluare locale sunt activate și în maxim șapte zile vom trimite rapoartele la București", a precizat prefectul Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
6

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
488

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
155

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...