VIFOR 2009 - Detinatorii de arme, cautati de politistii botosaneni!

VIFOR 2009 - Detinatorii de arme, cautati de politistii botosaneni!
Vifor in Politia Romana, pentru depistarea detinatorilor ilegali de arme si munitii, dar si pentru prevenirea producerii de incidente ca urmare a folosirii armelor de foc!

Incepand cu data de 01 februarie 2009, a fost declansata la nivel national actiunea VIFOR 2009, programata sa se desfasoare pana pe data de 30 aprilie 2009.

"La Botosani, in doar doua zile, politistii au identificat si ridicat trei arme neletale detinute ilegal. Astfel, joi, politistii Serviciului A.E.S.T., impreuna cu cei ai Postului Comunal de Politie Rachiti, au identificat pe suspectii S. Dorel, de 41 de ani, si S. Ioan, de 35 de ani, ambii din satul Rosiori, comuna Rachiti, judetul Botosani, care detineau ilegal la domiciliu doua arme neletale supuse autorizarii, respectiv o pusca tip carabina, cu aer comprimat, marca GOMO, calibru 4,5 mm si un pistol cu aer comprimat, de acelasi calibru si aceeasi marca", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca suspectii au procurat armele din Franta si le-au introdus ilegal in Romania, la data de 07.03.2009, ascunse in bagajele personale. Fata de cei doi suspecti se continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului si munitiilor, detinerea fara drept a unei arme neletale si contrabanda.

Actiunea a continuat si astazi, politistii Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice (A.E.S.T.) identificandu-l pe H. Constrantin, de 53 de ani, din municipiul Botosani, care detinea ilegal la domiciliu un pistol cu aer comprimat marca NORCONIA, calibru 4,5 mm.

"Primele cercetari efectuate in acest caz au stabilit ca suspectul a procurat pistolul la data de 23.11.1998, de la o societate din municipiul Botosani, data la care arma nu facea parte din categoria celor supuse autorizarii", a completat Manuela Ieremie.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 295/2004 si a H.G. nr.130/2005 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 295/2004, respectiv din luna martie 2005, potrivit art.139, alin. 4 din Legea nr. 295/2004, suspectul avea obligatia ca, in termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, sa se prezinte la organele de politie in a caror raza de competenta isi are domiciliul sau resedinta, in vederea verificarii indeplinirii conditiilor necesare pentru detinerea ori, dupa caz, portul si folosirea armelor respective, precum si pentru eliberarea documentelor corespunzatoare, in conditiile prevazute de lege. Cu toate ca la vremea respectiva modificarile legislative privind regimul armelor si munitiilor au fost intens mediatizate atat in presa locala, cat si in presa centrala, suspectul nu si-a respectat obligatia ce o avea in acest sens, astfel ca incepand cu luna martie 2007 a detinut ilegal pistolul cu aer comprimat, fapta sa constituind atat infractiunea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, cat si infractiunea de detinere fara drept de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii, se arata in comunicatul IPJ Botosani.

Fata de toti cei trei suspecti au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale, cercetarile fiind continuate cu suspectii in stare de libertate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
3

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
32

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
193

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...