VIDEO: Vezi cum acţiona reţeaua destructurată, joi, de DIICOT!

VIDEO: Vezi cum acţiona reţeaua destructurată, joi, de DIICOT!
În urma percheziţiilor ce au fost efectuate, joi, într-un dosar de contrabandă de ţigări, în care sunt cercetaţi şi cinci poliţişti de frontieră botoşăneni, au fost emise un număr de 11 mandate de aducere.

Procurorii din cadrul DIICOT, Biroul Teritorial Botoşani împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, beneficiind de suportul tehnic şi informatic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, cu sprijinul lucrătorilor de Poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, au acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate transfrontaliere formată din învinuiţii C.L., V.B., M.F., L.C., B.R., U.C.F., B.V., A.I. şi S.V. şi alţii, cetăţeni români şi moldoveni, care acţionau în mod coordonat pentru a efectua acte de contrabandă cu ţigări peste râul Prut, prin zona de frontieră dintre România şi Republica Moldova.



Suspecţii sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publictăţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii de bani bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la contrabandă.

“Ca urmare a concurenţei de pe piaţa neagră şi a necesităţii de a acţiona într-un mod conspirat grupul infracţional avea ca membri persoane între care existau relaţii bine determinate şi de încredere, care au facilitat realizarea scopului infracţional urmărit. Astfel învinuiţii L.C.M, B.V., A.I., S.V., şi U.C.F., fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu ca agenţi de poliţie în cadrul I.T.P.F Iaşi au furnizat date confidenţiale privind dispunerea patrulelor de poliţie de frontieră în zonă, au acţionat asupra sistemului optronic de supraveghere video a frontierei de stat prin omiterea intenţionată a supravegherii zonei unde se desfăşurau activităţile de contrabandă şi au asigurat monitorizarea zonelor unde acestea aveau loc", se arată într-un comunicat al DIICOT, Biroul Teritorial Botoşani.



Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie-august 2013, învinuiţii au preluat, deţinut, transportat, depozitat şi comercializat cantitatea de 78.000 de pachete de ţigări de provenienţă moldovenească, iar în perioada de monitorizare au încercat să mai introducă ilegal pe teritoriul României încă 249.600 de pachete de ţigări de aceeaşi provenienţă.

În cursul zilei de joi au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare fiind identificate şi ridicate diverse bunuri, sume de bani, ţigări introduse prin contrabandă în ţară, telefoane mobile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
86

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
563

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
71

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...