VIDEO Iulian Rotariu intră duminică în marea competiţie Ironman. MESAJ emoţionant de la copiii cu autism din Botoşani!

VIDEO Iulian Rotariu intră duminică în marea competiţie Ironman. MESAJ emoţionant de la copiii cu autism din Botoşani!
"Tu eşti un învingător, atât la start cât şi la final de competiţie"! Iulian Rotariu, botoşăneanul din Germania care intră duminică în una dintre cele mai dificile competiţii de anduranţă din lume, primeşte un mesaj emoţionant de la copiii cu autism din Botoşani.

Vestea că, după maratonistul-pompier Iulian Rotariu, cel care a alergat în Deşertul Sahara sau în Deşertul Gobi, dedicând competiţiile copiilor cu autism din Botoşani, încă un sportiv se alătură acestei cauza umanitare, a venit ca un dar nesperat. Iar ceea ce a impresionat şi mai mult este faptul că ambii sportivi, născuţi în Botoşani, se numesc… Iulian Rotariu.

Locuieşte de câţiva ani în Germania, acolo unde s-a şi pregătit pentru marea competiţie, Ironman Weymouth, din Marea Britanie (3,8 km înot, 180 km ciclism, 42.2 km alergare)

Ironman este una dintre cele mai grele competiţii de anduranţă din lume, care se desfaşoară pe perioada unei singure zile. În Weymouth vor fi la linia de start aproximativ 2000 de concurenţi veniţi din toate colţurile lumii, având cu toţii un singur ţel – să îşi învingă limitele.

Concidenţa de nume i se pare un motiv în plus să îşi manifeste generozitatea şi să atragă atenţia, alături de pompierul Iulian Rotariu, din Botoşani, asupra unor copii care au nevoie de sprijin pentru a spera la o viaţă normală. "Mi s-a părut o idee bună să să susţin şi eu cauza copiilor cu autism, în următorul triatlon. Aveam totul la îndemână: o cursă impresionantă, o coincidenţă de nume şi bunăvoinţa de a ajuta. Aceste atuuri trebuiau cumva fructificate, pentru a susţine totodată o cauză ce merită mai multa vizibilitate. Ce mă motiveaza cu adevărat e gândul că avem puterea să ne depăşim limitele – fie ca vorbim despre o competiţie sportivă, generozitate sau orice ne-ar rezerva Viaţa", mărturisea Iulian Rotariu într-un interviu pentru Ştiri Botoşani.


Mesaj de la Botoşani, înaintea competiţiei din Marea Britanie!

Gabriela Petrea, preşedinta Asociaţiei Copiilor cu Autism din Botoşani, a dat glas emoţiei pe care o trăiesc copiii şi părinţii aici, acasă, cu gândul la marea competiţie de triatlon de duminică, în care va intra şi Iulian Rotariu.

"Mesajul nostru este unul care vine din suflet, unul încurajator. Suntem convinşi că, atât la linia de start, cât şi la linia de finish, el va fi un învingător. Aşa cum suntem şi noi, dimineaţa ne stabilim un plan şi la sfârşitul zilei eu spun că suntem un pic mai câştigaţi. A doua zi e o nouă zi, o nouă etapă şi finalizăm ca nişte învingători, finalizăm cu ceva în plus. Un mic plus în fiecare zi ne face învingători. Ne-am învins limitele în fiecare zi pe care o depăşim cu bine. Mesajul nostru este: Tu eşti un învingător, atât la start cât şi la final de competiţie. Şi copiii îţi transmit îmbrăţişările lor, mulţumirile lor! Îl aşteptăm să vină în România, să facem cunoştinţă cu toţii, cu cei doi Iulian Rotariu, pentru că unul de la altul au foarte multe lucruri de învăţat. Nu este întâmplător că se numesc la fel", a spus Gabriela Petrea, preşedinta Asociaţiei Copiilor cu Autism din Botoşani.

Pentru a vă alătura lui Iulian Rotariu şi cauzei copiilor cu autism din Botoşani, accesaţi autismbotosani.galantom.ro, pentru a face donaţii: 2 x Iulian Rotariu prind bine asociației Autism Botoșani!
 

Citeste si IULIAN ROTARIU, botoşăneanul de la triatlon care luptă alături de Iulian Rotariu, pompierul-maratonist!  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concurs pentru o parte din posturile de şefi de secţie de la Spitalul Mavromati!

astăzi, 17:55
242

Spitalul Judeţean Mavromati va organiza concurs pentru posturile de medici şefi de secţie care la ora actuală sunt ocupate cu delegaţie. Un astfel de concurs nu a mai fost organizat de câţ...

Record de cereri pentru proiecte europene depuse de tinerii botoşăneni ce vor să înceapă o afacere în agricultură

astăzi, 15:26
400

Astfel, pentru măsura menţionată, la nivelul judeţului Botoşani au fost depuse 257 de proiecte, cele mai multe din zona Moldovei, însă au fost acceptate la plată 127, cu o valoare totală...

Maşină ajunsă în gardul unui bloc din Botoşani, după un accident! FOTO

astăzi, 14:28
2287

Şoferul unui autoturism Seat ce circula dinspre strada Bucovina spre strada Primăverii a vrut să vireze la stânga pe Aleea Mihail Kogălniceanu, însă şoferul, un bărbat de 58 de ani,...