VIDEO Călători revoltaţi într-un microbuz supraaglomerat. "Este o campanie murdară a piraţilor auto", se apără reprezentantul firmei de transport din Botoşani!
BOTOSANI

VIDEO Călători revoltaţi într-un microbuz supraaglomerat. "Este o campanie murdară a piraţilor auto", se apără reprezentantul firmei de transport din Botoşani!
Mai mulți cetățeni care susțin că au călătorit cu un microbuz al unei firme de transport local din Botoșani, pe un traseu din județ, s-au arătat revoltați de condițiile în care au fost nevoiți să circule. 

Unul dintre călători a reclamat faptul că mijlocul de transport a fost supraaglomerat, numărul persoanelor fiind peste cel al scaunelor din mașină. În plus, acesta susține că șoferul microbuzului a vorbit în repetate rânduri la telefon, în timp ce conducea, gest care i-a speriat pe călătorii care l-au și atenționat că poate produce un accident, dar au fost ignorați.

Unul dintre călători a postat pe internet o filmare din timpul călătoriei, pe care se pot auzi vocile mai multor persoane care îi cer șoferului să aibă o conduită corectă la volan. 

"Dacă vrei să îţi riști viața pune două telefoane la ureche, dar dă-ne pe noi jos", spune o femeie din microbuz. 

"Sunați la Poliție, dacă vă ține șmecheria", este replica unui bărbat.

"Am decis să încarc acest videoclip pe internet pentru a face publice câteva mari nereguli din cursa microbuzul RGV, cu numărul de înmatriculare BT 33 RVG, de duminică seară 04.09.2016. Cursă pe traseul Rădăuţi Prut (ora 18:00) - Botoşani (20:30). Cum se poate ca într-un microbuz de 15 locuri să înghesui 26 de persoane pe o distanţă de doua ore. Când am urcat înainte de Darabani era o singură persoană în picioare iar după ce am trecut câţiva kilometri de Darabani situaţia s-a schimbat, microbuzul s-a supraaglomerat.

Pe parcusul drumului şoferul micronuzul a vorbit foarte des la telefon fiind neatent în permanentă la drum. Iar în clipele în care nu vorbea la telefon dădea drumul la un volum foarte ridicat al muzicii (mentionez ca era evident genul de muzică ascultat de şofer: manele si muzică de petrecere cu dedicatii). La un moment dat, la o distantă aproximativă de 15 minute de Botoşani, când discuţia şoferului la telefon s-a prelungit cateva minute îndelungate, o doamnă îi atrage atenţia să închidă telefonul pentru a nu risca să se producă un accident din cauza neatenţiei. Şoferul a ignorat în acel moment vorbele pasagerei si continuă discuţia la telefon până când un tânăr a vorbit cu un ton ridicat sa închidă telefonul.

De aici am început si înregistrarea cand prietena şoferului îi lua apararea iar în unele momente intervenea şi el în discuţie. Pe asa-zisa prietenă a şoferului am asteptat-o 3 minute în staţie pentru a merge la magazin să îşi cumpere o sticlă cu apă, în plus nici nu am vazut să îşi achizitioneze bilet de călătorie ca toţi ceilalţi pasageri. Când am urcat în microbuz era o căldură groaznică, singurul geam deschis era cel al şoferului, iar aerul condiţionat nu a functionat până la ieşirea din Darabani. Nici in cele 15 minute de popas în Darabani nu am avut aer condiţionat, la pornire l-am întrebat pe sofer dacă poate să dea drumul la aer, iar raspunsul lui a fost direct: "Aerul conditionat este stricat". Dar dupa ieşirea din Darabani am primit aer conditionat cu porţia.

Până in Botoşani am călătorit ca într-o cutie de sardine, îngrămădiţi. Un microbuz cu 15 locuri cu 24-27 de persoane permanent la bord pe tot parcursul drumului. Culoarul din spatele vehicului plin de bagaje şi saci, iar pe culoarul din mijloc dintre scaune aproape un sfert din el era plin de bagajele călătorilor. Nu aveam unde să ne lăsam bagajele, microbuzul nu era dotat cu porbagaj. Putea fi o cursă cu un final tragic, neatenţia şoferului şi supraaglomerarea microbuzului puteau duce la un accident rutier",
a postat unul dintre călători pe o rețea de socializare, acesta făcând public şi numărul de înregistrare al microbuzului.


Reprezentantul firmei: "Campanie murdara venita din partea piratilor auto" 

Redacţia Ştiri Botoşani a solicitat un punct de vedere de la Radu Grigoraş, general manager în cadrul firmei RVG Botoşani, acesta transmiţând că cele semnalate sunt parte dintr-o "campanie murdară" venită din partea piraţilor auto. 

"Va multumim pentru posibilitatea de a interveni cu drept la replica la aceasta campanie murdara venita din partea "piratilor auto" (in numar de 80 pe aceasta ruta !!!) ce efectueaza zilnic transport ilegal de persoane cu autoturisme in zona Dorohoi. Mentionam ca in ziua si pe traseul la care faceti referire am circulat cu autocar, prin urmare aspectele sesizate nu se confirma, intrucat acest microbuz nu ne apartine. Aceasta campanie de denigrare este urmare a numeroaselor sesizari  facute de conducerea companiei catre institutiile statului abilitate sa combata aceasta practica ilegala de "piraterie auto", intrucat soferii nostri sunt amenintati pe toate caile posibile de conducatorii auto pentru a nu mai sesiza aspectele cu care ne confruntam", a transmis redacţiei Radu Grigoras, General Manager în cadrul firmei de transport RVG Botoşani. 
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
53

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
86

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
28

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...