Videanu vrea sa elimine 470 de taxe!

Videanu vrea sa elimine 470 de taxe!

 Adrian Videanu, ministrul Economiei  

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat in cadrul Conferintei Nationale a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania ca prioritatile guvernului din care face parte sunt reindustrializarea Romaniei si asigurarea securitatii energetice.

In opinia sa, in contextul crizei globale ambele chestiuni sunt, intr-un fel, legate. "Omul prefera sa se incalzeasca acasa, dar cred ca este si mai util daca se incalzeste si daca are un loc de munca", spune Videanu.

Videanu a precizat ca ministerul pe care il conduce considera politicile fiscale drept un instrument de dezvoltare decat unul strict de colectare. El a dat astfel o veste buna patronilor prezenti la intrunire, spunand ca are in plan chiar scoaterea unor anumite taxe.

"Am facut niste analize si am observat ca exista 470 de taxe, tarife si impozite care aduc doar 5% din veniturile de la bugetul de stat. Cred ca acest sistem ne face si noua probleme in ceea ce priveste colectarea propriu-zisa. Trebuie sa ne gandim daca este eficient sa pastram toate aceste 470 de resurse", a precizat Videanu.

Avand in vedere ca 80% din domeniul pe care il coordoneaza este reprezentat de companii energetice, Adriean Videanu a declarat ca o modalitate de a da un imbold domeniului ar fi izolarea termica a blocurilor.

"Astfel, vom ajuta si economia locala, ca sa nu mai punem la socoteala si efectul benefic al eficientei energetice. Adica vom lucra cu materiale produse pe plan local, la care se adauga si manopera. De altfel, daca vom creste subventia pe care o vom acorda de la guvern, vom face ca astfel de proiecte sa fie mai atractive", a mentionat ministrul.

In incheierea dezbaterilor, Videanu a adaugat ca ministerul sau mai lucreaza la redeschiderea unor mine din domeniul non-energetic, dar fara sa dea detalii concrete si a avertizat patronii sa evalueze bine situatia inainte, pentru a nu actiona pe fondul psihologic al crizei globale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
9

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
23

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
50

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...