Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

“Dacă nu-ţi pasă de siguranţa ta, gândeşte-te la cei pe care îi laşi în urmă”, “Nu trece dincolo, alege viaţa”, sunt mesaje care ar trebui să se întipărească bine în mintea celor care se urcă la volan, dar şi a pietonilor care obişnuiesc să nu respecte regulile de circulaţie.

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.

Poliţiştii rutieri au împărţit pliante conducătorilor auto, dar şi pietonilor şi bicicliştilor, prin care au fost informaţi cu privire la riscurile la care se expun, dar îi expun şi pe alţii, dacă nu respectă regulile de circulaţie şi nu au o conduită preventivă atunci când sunt în trafic.

Şoferii care au circulat duminică dimineaţă pe Calea Naţională, din municipiul Botoşani, au fost traşi pe dreapta de poliţiştii rutieri de la care au primit sfaturi şi recomandări. Plaintele au fost împărţite în apropierea sediului Serviciului de Permise iar locul nu a fost ales întâmplător. În data de 18 iunie, anul acesta, un bărbat care aştepta tramvaiul în staţia din imediata apropiere a fost spulberat de un VW Passat condus de un tânăr de 19 ani. Pietonul în vârstă de 39 de ani nu a supravieţuit, în ciuda eforturilor disperate ale medicilor de a-l salva.

Pliante au fost date şi şoferilor care au circulat pe drumul Botoşani-Dorohoi, în zona Cuorăni, unde s-au produs multe accidente rutiere cu urmări tragice.

“Prin activitatea preventivă de astăzi dorim să stragem atenţia tuturor participanţilor la trafic, pietoni şi conducători auto, despre importanţa respectării regulilor de circulaţie  astfel încât să fie evitate evenimentele neplăcute şi accidentele rutiere”, a declarat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Potrivit statisticilor IPJ Botoşani, la data de 1 octombrie, în cursul acestui an numărul accidentelor rutiere a crescut cu 33 faţă de perioada similară a anului trecut.

Numărul accidentelor grave a crescut cu 22, de la 87 la 109. Accidentele cu persoane decedate sunt în scădere, 18 persoane au decedat anul acesta, cu 2 mai puţin faţă de anul trecut, în schimb a crescut numărul răniţilor grav de la 82 la 104.

Principalele cauze ale producerii acestor accidente, pe primul loc viteza excesivă sau neadaptată, cu un plus 8 accidente, un total de 25, abaterile comise de pietoni, traversare neregulamentară, nesupraveghere minori, prezenţa pietonilor pe partea carosabilă, cu 21 de accidente, iar pe locul trei sunt accidentele produse din vina bicicliştilor, majoritatea dintre aceştia fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Citeşte şi Îngrijorător! A crescut numărul accidentelor rutiere grave, la Botoşani. Care sunt cauzele!












 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta