Viceprimarul Andrei critică salariile mari de la Locativa: "Sunt mai mult interesați de salarii decât de administrarea bunurilor"

Viceprimarul Andrei critică salariile mari de la Locativa: "Sunt mai mult interesați de salarii decât de administrarea bunurilor"
Viceprimarul Cosmin Andrei critică salariile șefilor de la Locativa și spune că lefurile pe care aceștia le încasează sunt mult prea mari, acuzându-i că sunt preocupați mai mult de bani decât de activitatea societății.

Declarația edilului a fost făcută după ce directorul Locativa, Cătălin Flutur, a precizat că municipalitatea nu a prins bani în buget pentru întocmirea cărților funciare pentru locuințele ANL, motiv pentru care acestea încă nu pot fi vândute. Viceprimarul a menționat că de acest aspect trebuie să se preocupe societatea Locativa.

“Atunci când au avut nevoie de bani pentru mărirea salariilor au cerut fondul de salarii de la Consiliul Local, dar nu Consiliul Local trebuie să cunoască activitatea domniei sale sau faptul că are nevoie de bani, ci Locativa ar trebui să solicite acești bani pentru cărțile funciare. Sunt mai mult interesați de încasarea salariilor care sunt foarte mari decât de administrarea bunurilor", a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Edilul a mai spus că salariile șefilor de la Locativa care, potrivit acestuia, ajung și la 5.000 de lei net, au fost aprobate în Consiliul de Administrație.

“Sunt colegii de partid, prietenii din familia politică a domnului Flutur. Este o mare organizare politică acolo și nu avem pârghii să schimbăm Consiliul de Administrație, neavând majoritate în Consiliul Local, a mai afirmat viceprimarul.

În replică, directorul Locativa a spus că la societățile Modern Calor și Urban Serv salariile sunt mai mari.

“Consiliile de Administrație sunt constituite în baza legii, la propunerea Consiliului Local. Eu am un contract de mandat pe care trebuie să îl duc la capăt și niște indicatori aprobați. Atâta timp cât indicatorii sunt îndepliniți și există și profit, nu trebuie să discutăm pe tema aceasta. Salariile sunt stabilite în AGA, a declarat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
12

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
93

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...