Viaţă luată în spatele gratiilor! Un deţinut din Penitenciarul Botoşani s-a spânzurat!

Condamnat definitiv la puşcărie în regim închis, un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Botoşani şi-a luat zilele joi dimineaţă.

Viaţă luată în spatele gratiilor! Un deţinut din Penitenciarul Botoşani s-a spânzurat!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Un deţinut din Penitenciarul Botoşani s-a spânzurat cu şnurul de la pantalonii de trening, fiind găsit de gardieni joi dimineaţă. Aceştia au anunţat imediat personalul medical pentru acordarea primului ajutor, însă manevrele de resuscitare nu au mai fost iniţiate din cauza faptului că bărbatul era decedat.

O anchetă a fost declanşată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, rezultatele necropsiei urmând să indice cu exactitate cauzele morţii.

"Conform procedurilor legale a fost anunţată familia persoanei decedate, a fost informat judecătorul de supravegherea şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani care efectuează în prezent cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanţelor producerii evenimentului, urmând ca în funcţie de concluziile acestora să fie dispuse măsurile procedurale care se vor impune", susţine reprezentanţii Penitenciarului Botoşani.

George Iulian J., de 33 de ani, din Dărmăneşti, judeţul Suceava, a fost închis în Penitenciarul Botoşani în noiembrie anul trecut, după ce a fost trimis în judecată pentru viol. Condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare, suceveanul a făcut apel, iar dosarul încă era pe rol. După perioada de carantină, comisia de stabilire a regimului de executare a pedepselor a decis că acesta trebuia să execute condamnarea în regim închis. Astfel că George Iulian J. a fost repartizat singur într-o celulă, în condiţiile în care Penitenciarul are regim semi-deschis.

Individul a ajuns în spatele gratiilor deoarece în octombrie anul trecut şi-ar fi violat mama la beţie. În vârstă de 56 de ani, femeia nu a reclamat imediat cele întâmplate, astfel că abia în noiembrie s-a aflat despre drama pe care o trăise. Iniţial reţinut pentru 24 de ore, suceveanul a fost arestat preventiv, măsura prelungindu-se după pronunţarea sentinţei de fond.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
69

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
41

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
45

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...