Viata a mii de bolnavi, negociata intre distribuitorii de medicamente si ministrul Sanatatii

Viata a mii de bolnavi, negociata intre distribuitorii de medicamente si ministrul Sanatatii

 Botosanenii isi duc traiul la cozile din farmacii  

Stocurile de medicamente din farmacii si din spitale sunt aproape epuizate, criza urmand sa afecteze grav nu doar populatia, ci si personalul medical.

Distribuitorii au blocat livrarile, anuntand ca nu le vor relua pana cand reprezentantii Ministerului Sanatatii nu vor accepta recalcularea preturilor pentru medicamente.

Nu mai putem continua distributia de medicamente, pentru ca nu mai putem cumpara in euro. Daca domnul ministru lasa orgoliul si interesele electorale la o parte, populatia nu va avea de suferit, pentru ca vom debloca livrarile, a declarat un reprezentant al distribuitorilor dupa negocierile purtate ieri cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Ultima actualizare a preturilor medicamentelor s-a facut in aprilie 2007, desi, conform legii, recalcularea trebuie facuta la fiecare trei luni.

In Botosani, farmaciile nu au mai primit medicamente de sambata, fapt care a determinat diminuarea serioasa a stocurilor. Farmacistii spun ca lipsa medicamentelor devine tot mai acuta, pentru ca medicamentele de import lipseau si pana acum.

Situatia are deja efecte neplacute asupra botosanenilor, in special a celor bolnavi cronic. Majoritatea farmaciilor au epuizat deja insulina, medicamentele oncologice si unele antihipertensive.

In spitale situatia nu pare atat de disperata, farmaciile fiind aprovizionate pentru o luna de zile. Asta nu va dura insa prea mult, pentru ca bolnavii care nu mai gasesc medicamentele care sa ii tina in viata se interneaza in spital, pentru a beneficia de tratament.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
60

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1088

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări. „Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
420

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...