Vezi școlile câștigătoare ale proiectului-concurs "Inocenta ecologie"

Vezi școlile câștigătoare ale proiectului-concurs "Inocenta ecologie"
În luna mai şi iunie, elevii botoşăneni au avut ocazia de a se implica din nou în proiecte- concurs cu caracter ecologic.

Este vorba despre proiectul INOCENTA ECOLOGIE organizat de CCR LOGISTICS SYSTEMS RO SRL, SC ECOREC RECYCLING SRL în parteneriat cu IŞJ Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani şi susţinut de Colegiul Naţional M. Eminescu Botoşani reprezentat de prof. Luminiţa Curtman.

Luni, 10 iunie a avut loc anunţarea câştigătorilor şi acordarea premiilor.

Proiectul a avut ca scop implicarea elevilor în colectarea deşeurilor din surse de iluminat, baterii, echipamente electrice, electrocasnice scoase din uz în vederea prevenirii poluării mediului cu substanţe nocive conţinute de aceste echipamente.

Elevii şcolilor implicate au fost foarte receptivi şi au dovedit încă o dată că lor le pasă de calitatea mediului, conştienţi că de sănătatea lui depinde sănătatea noastră a tuturor. Proiectul a fost structurat pe două secţiuni:

1. Concurs pentru cea mai mare cantitate de deşeuri colectată de o şcoală

2. Concurs de proiecte ECO. Juriul a fost format din specialişti ai firmelor organizatoare, reprezentant IŞJ Botoşani-inspector Nechifor Rodica, reprezentant APM Botoşani- Kashyap Cristina.

La secţiunea pentru cea mai mare cantitate de deşeuri adunate premiile au constat în echipamente sportive şi diplome.

S-au evidenţiat următoarele şcoli:

Locul I- Şcoala Nr. 13 Botoşani

Locul II –Şcoala Roma

Locul III- Şcoala Nr. 12 Botoşani.

La secţiunea proiecte de mediu  premiul a constat într-un aparat foto şi a fost câştigat de echipajul ECO Şcolii Gimnaziale Nr. 12 Botoşani format din elevele Şmit Alexandra şi Pavăl Katerina/clasa a III-a C Step by Step, coordonat de prof. Hlihor Daniela, prof. Nechifor Gabi, director Bodaş Maria, cu proiectul INOCENTA ECOLOGIE prin INOCENTA COPILĂRIE.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
5

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
62

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
419

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...