VEZI ce au gasit oamenii legii in urma perchezitiilor la producatorii de bauturi alcoolice din Botosani!

VEZI ce au gasit oamenii legii in urma perchezitiilor la producatorii de bauturi alcoolice din Botosani!
În perioada 14-17 mai a.c., ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Bacău, Vaslui, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Suceava, Neamţ, comisari ai Gărzii Financiare – Comisariatul General şi secţiile judeţene Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, precum şi inspectori vamali din cadrul D.R.A.O.V. Iaşi, beneficiind de suportul logistic şi informativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al D.G.I.P.I., au desfăşurat o acţiune pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor ilegalităţi ce se comit în domeniul producerii şi comercializării alcoolului şi băuturilor alcoolice, efectuându-se controale la 28 de societăţi comerciale şi puncte de lucru ale acestora.

Pe perioada derulării acţiunii s-au inventariat stocurile faptice şi scriptice ale mărfurilor produse, deţinute sau comercializate de către acestea, respectiv o cantitate totală de 235.000 litri alcool şi 151.000 litri de băuturi alcoolice.

Din aceste cantităţi au fost ridicate probe şi contraprobe care vor fi înaintate de către comisarii Gărzii Financiare Laboratorului Central Vamal în vederea stabilirii concentraţiei alcoolice a produselor verificate, se arata intr-un comunicat al IGPR.

De asemenea, au fost verificate, inventariate şi confruntate 1.565.000 banderole de marcaj, precum şi modul de aplicare a acestora pe produsele finite destinate comercializării.

În baza informaţiilor existente la nivelul D.I.F. a fost solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalului Botoşani înregistrarea unui dosar penal şi autorizarea de către instanţa competentă a efectuării unei percheziţii domiciliare la un punct de lucru nedeclarat al unei societăţi comerciale din cele verificate, unde reprezentanţii legali au refuzat să permită accesul echipelor de control în incintă.

În urma efectuării percheziţiei domiciliare au fost identificate ca depozitate peste 7.600 ambalaje folosite la îmbutelierea băuturilor alcoolice, despre care existau informații potrivit cărora în acest spaţiu se produceau în mod ilegal băuturi alcoolice.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
6

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
68

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
134

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...