VESTI PROASTE PENTRU SOFERI: GPS-urile ar putea deveni inutile daca americanii nu isi imbunatatesc tehnologia!

VESTI PROASTE PENTRU SOFERI: GPS-urile ar putea deveni inutile daca americanii nu isi imbunatatesc tehnologia!
Sistemul global de pozitionare (GPS) s-ar putea deteriora in mai putin de un an, potrivit unei agentii de monitorizare din SUA.

Sistemul ar putea da erori sau avea intreruperi, din cauza proastei gestionari si a lipsei de investitii din partea Fortelor Aeriene Americane si ar putea fi dificil de folosit incepand cu 2010.

"In ultimii ani, Fortele Aeriene s-au chinuit sa construiasca sateliti GPS incadrandu-se in nivelul de costuri care i-a fost permis", in cadrul unui program de modernizare de doua miliarde de dolari, se arata in raportul agentiei.

Daca, pana in 2010, nu se lanseaza destui sateliti noi, sistemul va functiona deficitar, avand in vedere ca cei vechi vor incepe sa dea erori si nu vor functiona destul de multi pentru a oferi serviciile de pana acum.

GPS-ul este considerat de importanta nationala pentru SUA si este folosit de un numar mare de afaceri si persoane fizice, fiind dispobil prin dispozitive smart phone sau pentru masini.

Primul satelit nou, ce va inlocui unul dintre cele vechi din sistem, este program sa fie lansat in noiembrie, la trei ani dupa data initiala.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
83

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
53

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
202

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...