Vesti proaste pentru bugetari: Plata salariilor restante, câştigate în instanţă, amânată până în 2016!

Vesti proaste pentru bugetari: Plata salariilor restante, câştigate în instanţă, amânată până în 2016!
ugetarii care şi-au obţinut banii în instanţă vor avea de aşteptat până în 2016 pentru a-i recupera. Magistraţii Curţii Constituţionale au decis, luni, că legea care amână plata drepturilor câştigate de salariaţii statului în instanţă după tăierea salariilor şi a sporurilor este conformă cu legea fundamentală, informeaza Realitatea.net.

Curtea Constituţională a României a respins, luni, cu majoritate de voturi, sesizarea Opoziţiei privind neconstituţionalitatea ordonanţei de urgenţă prin care a fost eşalonată până în 2016 plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă.

Potrivit NewsIn, decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi obligatorie.

Curtea Constituțională a României a dezbătut, luni, sesizarea depusă de USL împotriva ordonanței de urgență prin care plata drepturilor salariale câștigate în instanță a fost eşalonată, din nou, până în 2016.

USL susţine că ordonanţa încalcă dreptul de acces liber în justiţie, dar şi cel la proprietate.

Sesizarea vine după ce deputaţii au adoptat, în octombrie, reeșalonarea drepturilor bănești câștigate de bugetari în instanţă, după reducerile salariale.

Înainte de modificare, restanţele urmau să fie plătite în 3 tranșe, până în 2012. Potrivit legii în vigoare, bugetarii ar urma să recupereze 5% din drepturile băneşti în 2012, 10% în 2013, câte 25% în 2014 şi 2015, iar cea mai mare parte a sumei abia în 2016, adică 35%.

Puterea a argumentat că modificarea e necesară pentru ca Executivul să se poată încadra în deficitul bugetar stabilit.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
69

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
506

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
174

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...