Vesti bune si vesti proaste pentru angajatii DGASPC!

Vesti bune si vesti proaste pentru angajatii DGASPC!
Noul an 2010 a inceput aparent bine pentru angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, intrucat isi vor primi salariile la timp.

Directorul Directiei a precizat ca cel tarziu marti angajatii DGASPC isi vor primi banii pe carduri, sumele restante din noiembrie insumand 1,05 milioane lei pentru cei 1.134 de angajati, dar si salariile pe luna decembrie, fiind nevoie pentru toti salariatii de suma de 2,1 milioane lei vechi, fondul de salarii fiind diminuat prin acea reducere de 15,5% pe luna decembrie.

"Eu am dat banii azi dimineatala, la prima ora, la Trezorerie, de acum depinde de banci, luni sau marti, salariatii isi vor primi banii", a precizat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Vestea proasta pentru angajatii Directiei este ca, odata cu aplicarea legii unice a salarizarii, salariile vor scadea cu aproximativ 30%, fiind taiate patru sporuri importante, care puteau ajunge si la 90% in unele cazuri.

"Cei care aveau sporuri foarte mari vor simti o scadere mai drastica a salariului, dar ceilalti salariati nu. Imediat dupa validarea noii conduceri a Sindicatului Impact vor avea loc si renegocierile contractului colectiv de munca. Cu grila salarizarii unice, legea nu mai permite renegocierea sumelor salariale, ci pe zile de concediu, pe dezvoltarea capacitatii angajatilor, orice alt aspect in afara de bani", a declarat Liviu Radasanu.

Odata cu aplicarea legii salarizarii unice, salariatii aparatului propriu al DGASPC nu vor mai beneficia de indemnizatia de dispozitiv, care reprezinta 25%, nu va mai fi luat in considerare nici sporul de confidentialitate, care reprezinta 15% si de care beneficiau doar angajatii care aveau acces la dosare beneficiarilor, nici de sporul de stabilitate nu vor mai beneficia salariatii care aveau o anumita vechime in cadrul institutiei, insemnand intre 5-15%. Va disparea si sporul de conditii deosebite, care reprezinta intre 25-90% si de care beneficiau doar salariatii care lucrau cu persoanele cu handicap.

"Sporurile care vor fi valabile si dupa aplicarea legii unice a salarizarii s-au redus semnificativ, fiind vorba de sporul de vechime si indemnizatia de conducere. Salariile vor fi reduse cu aproximativ 30%, cel mai mic salariu in prezent este de 705 lei, iar cel mai mare il are directorul executiv, de 2.500 lei,  cand sunt si comisii, ajunge la 2.700 lei, iar dupa aplicarea legii unice salariul directorului executiv va avea 1.900 lei", a precizat Doina Nacu, directorul economic al DGASPC.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
8

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
36

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
148

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...