Vesti bune pentru salariatii de la Protectia Copilului!

Vesti bune pentru salariatii de la Protectia Copilului!

 CONSTANTIN MANOLACHE, vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani  

Reprezentantii Consiliului Judetean au gasit o solutie pe plan local pentru asigurarea salariilor angajatilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, numai ca se astepta avizul Ministerului de Finante.

"Solutia este gasita in ultimul moment. Am incercat diferite variante si in cele din urma ne-am oprit la aceasta solutie. E vorba despre transferul unor sume din trimestrul III in trimestrul II, sume care modifica bugetul, rezultate din incasarea TVA-ului. Asteptam avizul de la Ministerul de Finante, astfel incat, in maximum 2-3 zile, salariatii sa-si primeasca salariile, inclusiv sporurile, asa cum este normal", a declarat Constantin Manolache, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.

Vestea rea este ca datoriile restante catre unii angajati nu vor putea fi achitate pana la 1 iulie, acestea ramanand in stand-by, asa cum precizeaza vicepresedintele CJ.

"Cert este ca asiguram doar veniturile salariale, nu si datoriile restante, care vor ramane in stand-by oarecum, pana pe 1 iulie, cand speram sa gasim atunci bani pentru a ne plati aceste datorii. S-au cerut 28 de miliarde si speram sa obtinem aceasta suma. Efectiv nu avem de unde, nu avem cum sa achitam aceste datorii la ora actuala. Avizul este ca si dat. Am primit asigurarile verbale ca se va obtine acordul. In acest sens nu este necesara o sedinta extraordinara de Consiliul Judetean", a precizat vicepresedintele CJ.

Datoriile catre furnizori sunt de circa trei miliarde lei vechi, ele urmand a fi achitate la inceput de semestru.

"Eu totusi raman optimist, pentru ca nu se poate sa nu existe o rectificare bugetara care sa fie pozitiva. Daca astazi primim aprobarea, banii vor fi dati vineri sau, in cel mai rau caz, luni. Cei de la DGASPC au cerut 28 de miliarde, numai venituri salariale", a conchis Manolache.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
58

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
63

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
60

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...