Verificări ample în tot județul privind copiii cu părinți plecați în străinătate!

Verificări ample în tot județul privind copiii cu părinți plecați în străinătate!
Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) a demarat un amplu control în întreg județul Botoșani pentru a vedea care este situația copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate.

Inspectorii sociali vor să afle în grija cui au fost lăsați acești copii, dar mai ales dacă, în momentul în care au plecat, părinții au notificat autoritățile despre această situație.

"Este vorba de o campanie de verificare a situației copiilor cu părinți plecați în străinătate, în ideea de a se verifica dacă s-au respectat prevederile legale, și anume că părinții ar fi trebuit să meargă înainte de a pleca să facă demersurile pe lângă Judecătorie, pe lângă autoritatea de tutelă să stabilească un reprezentant legal, un adult, care să aibă în grijă copiii respectivi", a precizat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS.

Situația copiilor cu părinți plecați în străinătate este una extrem de sensibilă. De cele mai multe ori, părinții îi lasă în grija bunicilor sau a rudelor, dar fără a anunța autoritățile, fiind cazuri în care se ajunge la adevărate drame, care ar fi putut fi evitate dacă de situația acestor copii ştiau specialiștii care ar fi putut să le acorde ajutor la momentul potrivit.

AJPIS verifică inclusiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și primăriile. 

"Avem în baza de date 1.850 de copii pentru care părinții au solicitat alocația în statul european. Baza de date o intersectăm cu evidența de la Protecția Copilului și primării. Sunt însă și părinți care au lăsat copiii în grija rudelor, dar nu au notificat acest lucru", a mai menționat directorul AJPIS. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
739

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
241

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
196

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...