VERDICT: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea

VERDICT: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea

 DAN VOICULESCU  

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix" . Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Într-o postare pe blogul său din 1 martie, Dan Voiculescu scria că în cei cinci ani de proces, puterea politică i-a fost permanent ostilă, dar că a reuşit să demonteze toate acuzaţiile formulate împotriva sa.



"Faptul că surse arondate puterii cunoşteau de luni, 28 februarie, verdictul pe care instanţa ar trebui să îl pronunţe joi, 3 martie, ar trebui să mă îngrijoreze. Ar fi un indiciu că decizia a fost luată la alt nivel. Şi, totuşi, nu mă îngrijorează", scrie Voiculescu care adaugă că ştie că "se fac presiuni uriaşe". Voiculescu spunea că dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va rezista presiunilor, va da un verdict corect.

"Dacă presiunea puterii politice va învinge, voi continua imediat procesul la CEDO şi mă voi asigura că toţi cei care au greşit în acest dosar vor plăti", mai spune Voiculescu, el adăugând că în ambele cazuri va câştiga şi că este decis să recuperez "imensul prejudiciu moral" suferit.

Instanţa supremă a încheiat, în 17 februarie, dezbaterile în procesul în care Dan Voiculescu a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia acesta a avut calitatea de colaborator al fostei Securităţi. ICCJ a amânat luarea unei hotărâri pentru 10 martie.

În 5 februarie 2010, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a constatat că Dan Voiculescu a avut calitatea de colaborator al fostei Securităţi, iar acesta a contestat decizia la instanţa supremă.

 

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
1

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
19

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
510

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...