Vaccinarea anti-cancer, doar cu acordul parintilor!

Vaccinarea anti-cancer, doar cu acordul parintilor!
Parintii a 3.000 de fetite de clasa a patra sunt chemati, incepand de astazi, la sedinte de informare in legatura cu campania de vaccinare impotriva cancerului de col uterin.

Medicii vor explica de ce este bine sa isi imunizeze fetitele impotriva acestei boli, dar si ce riscuri exista dupa administrarea vaccinului. Pentru ca medicii sa faca vaccinul, este nevoie de acordul parintilor, care vor trebui sa isi exprime acordul scris in legatura cu imunizarea.

"Medicii din teritoriu au venit deja in aceste zile la ASP pentru a ridica dozele de vaccin de care au nevoie si au inceput capmania. Credem ca in aproximativ zece zile vom finaliza prima etapa", a precizat Ecaterina Chiaha, medic epidemiolog sef al ASP Botosani.

Campania de vaccinare a inceput astazi cu unitati scolare din Saveni, Trusesti si alte zone apropiate. Vaccinarea implica injectarea a trei doze de vaccin pe parcursul a sase luni. Prima doza va fi administrata in perioada 24 noiembrie, inceputul lunii decembrie, urmand ca in luna ianuarie sa fie administrata si cea de-a doua doza.

Ultima etapa a vaccinarii va avea loc in luna mai. Valoarea vaccinurilor este suportata de Ministerul Sanatatii.

Vaccinul va fi efectuat in cadrul unitatilor de invatamant. Parintii care nu doresc vaccinarea copilelor vor da o declaratie de refuz, pe care o predau invatatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
86

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
71

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
97

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...