Comunicat Uvertura Mall referitor la convocarea Adunării Creditorilor

S.C. Uvertura City Mall S.R.L. dorește să-și manifeste public indignarea și îngrijorarea cu privire la completarea discreţionară de către administratorul judiciar a ordinii de zi ce urmează a fi discutată în cadrul Adunării Creditorilor din data de 31 iulie 2017, ora 12, având în vedere caracterul vădit dăunător al problematicilor supuse aprobării.  

Comunicat Uvertura Mall referitor la convocarea Adunării Creditorilor

Circumstanţele în care a fost convocată această adunare de creditori au fost următoarele: 1) Conducerea executivă a societăţii a identificat şi a negociat cu un important retailer închirierea unei suprafeţe comerciale de 1.500 mp, plus depozite aferente. 2) Ulterior s-a adresat administratorului judiciar pentru a convoca adunarea creditorilor în vedere aprobării încheierii contractului de închiriere în condiţiile negociate. 3) Administratorul judiciar a convocat adunarea creditorilor în acest scop, dar, în acelaşi timp, a completat ordinea de zi cu două noi puncte prin care se solicită aprobare pentru (a) cheltuirea sumei de 20.000 euro + TVA pentru promovarea intenţiei de valorificare a centrului comercial şi, totodată,  pentru (b) acordarea unui onorariu de 2 % + T.V.A. către un terţ/intermediar care va identifica cumpărătorul. 

Apreciem că cele două tipuri de cheltuieli sunt evident prejudiciabile şi intră în contradicție logică, deoarece se exclud reciproc. Astfel, pe de o parte, se solicită alocarea unei sume în vederea promovării vânzării, adică pentru atragerea de cumpărători, iar, pe de altă parte, se solicită acordarea unui comision către un terţ intermediar, deşi operaţiunea de valorificare este în sarcina practicianului în insolvenţă. 

Completarea ordinii de zi cu astfel de solicitări reprezintă a sfidare a intereselor concursuale ale creditorilor prin prisma principiului maximizării averii debitorului, principiu care guvernează întreaga procedură a insolvenţei.  Societatea Uvertura City Mall, cât şi alţi creditori au contestat pentru nelegalitate hotărârea adunării creditorilor din 30 iunie 2017, prin care Banca Transilvania a decis valorificarea imediată a centrului comercial. Totodată a fost contestată pentru nelegalitate şi măsura de promovare a vânzării. 

Având în vedere Planul de Reorganizare acceptat de creditori și aprobat de judecătorul sindic și ținând cont de angajamentele de plată asumate și îndeplinite în totalitate de S.C. Uvertura City Mall S.R.L. până în acest moment, nu ezităm să afirmăm că aceste puncte introduse pe ordinea de zi paralizează şansele de redresare a societăţii şi de plată a masei credale şi, totodată, urmăresc un interes personal al practicianului. 

Uvertura City Mall S.R.L. a dat dovadă de profesionalism în toate acțiunile desfășurate pentru redresarea societății urmărind, în permanență, respectarea programului de plăți, dezvoltarea mixului de activităţi/chiriaşi și atragerea clienților în magazinele complexului comercial. Măsurile luate de administratorul judiciar aduc atingeri de imagine societății Uvertura City Mall, descurajează retailerii şi totodată determină scăderea valorii de piață a complexului comercial.

Aceste măsuri nu fac altceva decât să susțină, încă o dată, scopul ascuns al administratorului judiciar. Creditorii sunt puși în situația să aprobe o cheltuială semnificativă din bugetul Uvertura City Mall S.R.L. pentru a se realiza o vânzare de care va profita exclusiv Banca Transilvania,  urmând ca ceilalţi creditori să se afle în imposibilitatea de a-şi recupera crențele. 

S.C. Uvertura City Mall S.R.L. va întreprinde toate demersurile necesare și legale pentru respectarea planului de reorganizare așa cum el a fost aprobat de creditori și confirmat de judecătorul-sindic şi va continua să-și respecte angajamentele față de toți partenerii comerciali în măsură egală.  

Comunicat de presă Uvertura Mall

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
46

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
215

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2253

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...