UTIL - Top 10 motive pentru a incepe o afacere in plina criza!

UTIL - Top 10 motive pentru a incepe o afacere in plina criza!
Probabil ca ultimul lucru la care va ganditi in perioada aceasta este sa incepeti o afacere, dat fiind faptul ca sunt multe afaceri care au fost prospere odinioara si pe care criza nu le-a iertat, chiar si daca au fost mari.

Ce ati zice totusi daca cineva nu v-ar da un singur motiv pentru a incepe o afacere, ci zece?

Indiferent de ce s-ar spune, se pare ca acum este momentul perfect pentru demararea unei astfel de actiuni, pentru ca istoria economica arata ca fiecare perioada de cel putin 10 luni de criza a fost urmata de una de cel putin 50 de luni de prosperitate.

Astfel, in cazul in care puteti anticipa sfarsitul crizei, atunci nu exista perioada mai buna pentru debutul unei afaceri decat acum.

Daca nu v-ati lasat convinsi de acest motiv simplu, iata 10 argumente care ar putea sa va determine sa reflectati mai mult asupra unei astfel de optiuni.

1. Acum, orice lucru este ieftin

Mai exact, exista o mare oportunitate sa obtineti anumite instrumente ale noii afaceri la un pret mult mai mic decat cel pe care l-ati plati in mod obisnuit. Astfel, de la terenuri si echipament, pana la spatii de birouri si personal, toate aceste elemente si-au pierdut din valoare odata cu criza. Multi oameni de afaceri au asteptat, unii chiar in zadar, ca preturile la terenuri de exemplu, sa ajunga la un nivel atat de scazut.

2. Mana de lucru ieftina

Daca va ganditi sa incepeti o afacere in domeniul high-tech? Puteti gasi specialisti in domeniu foarte bine pregatiti care asteapta sa se angajeze, dat fiind faptul ca multe dintre marile companii sau firme specializate concediaza in masa.

3. Oamenii incearca sa-si schimbe furnizorii

In timpul crizei orice firma sau companie incearca sa-si dramuiasca intr-un fel cat mai eficient banii pentru a reduce costurile. Chiar daca intrati pe piata cu un produs sau serviciu care are un pret mai ridicat, aveti mari sanse sa atrageti clienti daca oferiti un plus de valoare pe care alti concurenti nu o au. De asemenea, exista un avantaj atunci cand sunteti "the new kid on the block" pentru ca majoritatea companiilor incearca pe cat posibil sa incheie parteneriate cu firme noi, care au o ofera diferita, mai buna si o metoda inovativa de livrare a produselor si serviciilor.

4. Taxe mici

Sa detii o afacere ofera o varietate de profituri derivate din taxe, pe care, ca angajat, nu le ai. In plus, ganditi-va la impozitul pe venit pe care il platiti statului ca angajat si care este considerat de multe ori nejustificat.

5. Familia si prietenii nu vor (sau nu pot) sa investeasca in piete de capital

Acest lucru inseamna ca vor fi dispusi sa va finanteze o parte din investitie, sau, in cazul in care ati demarat deja, vor dori sa va sprijine in operatiunile de expansiune, mai ales daca ati dovedit cat de cat ca sunteti competitiv. Mai mult, o relatie de acest tip cu ei ar inseamna si siguranta promovarii prin deja cunoscuta metoda "word of mouth", interesul lor ca afacerea dumneavoastra sa mearga fiind unul direct.

6. Creditele pentru IMM-uri se obtin din ce in ce mai usor

Intr-o vreme in care nu se mai acorda credite deloc de catre banci, insitutiile financiare internationale incearca incurajarea creditarii pentru IMM-uri. Astfel, in Romania de exemplu, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a incheiat parteneriate cu banci locale in vederea sprijinirii IMM-urilor.

7. PR ieftin

Dat fiind faptul ca incasarile din publicitate ale presei scad substantial, preturile practicate de trusturile media pentru aparitii publicitare s-au redus semnificativ. Astfel, va puteti promova noua afacere cu bani mai putini.

8. Puteti licita orice

Pentru amenajarea spatiilor de birouri puteti achizitiona mobilier de birou sau echipamente de un anumit tip la licitatii de la firmele care tocmai au dat...faliment. In cazul in care nu sunteti superstitios si nu considerati ca un birou care a apartinut unei firme care a dat faliment va poarta ghinion, puteti cumpara fara probleme aceste obiecte la un pret mai mult decat atractiv.

9. Puteti cumpara afaceri ieftine, dar profitabile

In aceasta perioada de criza, exista multi oameni de afaceri care, speriati de criza, prefera sa-si vanda afacerile pe nimic. Activitatile pe care acestia le au pot fi profitabile, insa dat fiind faptul ca le este teama sa riste, le este mai comod sa le cedeze decat sa le continue. Va puteti dovedi talentul de intreprinzator preluand o astfel de afacere si continuand-o.

10. Un ultim argument, insa nu si cel mai convingator, este acela ca nu aveti altceva de facut in cazul in care tocmai v-ati pierdut jobul, mai ales ca trebuie sa faceti ceva cat mai repede pentru a avea din nou un venit. Daca nu va doriti sa mai treceti o data prin experienta disponibilizarii ar fi cazul sa va ganditi la o activitate pe cont propriu.

Aveti asadar o lista de 10 argumente pentru a incepe o afacere cu atat mai mult cu cat toti ceilalti din jurul dumneavoastra au propriile liste de motive pentru care nu ar face acest lucru. Acesta ar fi inca un motiv in plus: veti avea mai putini competitori. Sursa: Business Forum

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...