UTIL: Cum trebuie pastrate medicamentele pentru a-si mentine efectul

UTIL: Cum trebuie pastrate medicamentele pentru a-si mentine efectul
Medicamentele tinute intr-un mediu in afara celui recomandat isi pierd proprietatile. Substantele pastilelor tinute la umezeala, la lumina sau intr-un mediu cald se pot inactiva din cauza variatiilor de temperatura.

De aceea, iata cateva sfaturi date de Adevarul, despre cum sa pastram medicamentele in stare perfecta:

1. Pastrati medicamentele in ambalajul original, intr-un dulapior de lemn sau plastic. Daca sunt expuse direct la soare sau lumina artificiala, medicamentele isi vor pierde efectele.

Pastilele nu trebuie depozitate in baie sau in bucatarie, din cauza umiditatii crescute si variatiilor de temperatura. Acestea se pastreaza intr-un dulapior de lemn sau de plastic, care poate fi instalat in hol sau in dormitor.

2. Tineti in frigider vaccinurile si insulina. Acestea trebuie tinute numai la temperaturi cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, deoarece devin inactive la caldura.

3. Picaturile pentru ochi se folosesc maximum o luna. Din momentul in care ai deschis sticluta de picaturi, nu trebuie sa treaca mai mult de o luna pana la urmatoarea refolosire. Desi majoritatea produselor au trecut pe prospect termenul de garantie, de maximum trei ani, acesta este valabil doar atata timp cat flaconul nu a fost desfacut.

4. Verificati frecvent starea medicamentelor. Acestea trebuie frecvent verificate, pentru a observa daca nu si-au modificat consistenta, culoarea, forma sau mirosul

5. Pastilele pentru dureri de cap sau de dinti nu au nevoie sa fie depozitate in locuri speciale. Acestea pot fi pastrate, de exemplu, si intr-un sertar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
29

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
211

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
156

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...