Usturoiul, cel mai puternic antigripal natural cunoscut!

Usturoiul, cel mai puternic antigripal natural cunoscut!
Chiar si unele documente dintre cele mai vechi amintesc de proprietatile terapeutice ale usturoiului. De exemplu, constructorii de piramide din Egiptul antic consumau usturoi, ceapa si ridichi pentru prevenirea bolilor contagioase.

De asemenea, legiunile romane foloseau cantitati insemnate de usturoi in alimentatie. In acele vremuri usturoiul era utilizat pentru tratarea a peste 60 de boli.

Medicina populara recomanda usturoiul mai ales in cazuri de hipertensiune si obezitate. Insa usturoiul ramine a fi cel mai putemic antigripal natural cunoscut. Inca de la aparitia primelor simptome (nas infundat, dureri de cap, febra, dureri de git) puteti lua masuri.

Pentru a diminua disconfortul produs de aceste manifestari, nu va autoadministrati medicamente, mai ales,antibiotice, decit la recomandarea medicului, daca acesta constata ca exista si o infectie. In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului.

Potrivit site-ului www.sfatulmedicului.ro, doctorul iti poate indica, in cele mai dese situatii, doar medicamente cu efect antiviral. Odihniti-va suficient (dormiti cel putin 7-8 ore pe noapte) pentru a ajuta organismul sa se refaca. In cazul gripei, de multe ori se impune repausul la pat, timp de cel putin 2-3 zile.

Evitati eforturile fizice intense si nu va expuneti la frig, curent sau umezeala si beti multe lichide pentru a preintimpina deshidratarea. Nu este necesar sa va imbracati foarte gros. Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca usturoiul. Acesta contine peste 20 de substante antivirale si antibacteriene.

 Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut

Consumul de usturoi este recomandat dupa mesele principale. Pentru prevenirea imbolnavirii, mestecati cite o jumatate de catel de usturoi dimineata, la prinz si seara.

Ca tratament pentru raceala, zdrobiti patru-cinci catei de usturoi, amestecati-i cu 10 lingurite de miere de albine si luati din acest preparat cite o lingurita din jumatate in jumatate de ora.

De asemenea, este recomandat sa consumati suc natural de portocale, lamii sau grepfrut care contin vitamina C.

Sucul obtinut din citrice stoarse, impreuna cu doua lingurite de miere, coaja rasa de fructe si apa, se lasa la macerat doua ore, dupa care se bea. Aceasta combinatie contine vitamina C, agenti antiinfectiosi foarte puternici si reduce febra. Pentru a avea efect contra racelii, se beau trei - patru pahare, intr-un interval de 12 ore.

Atentie! Preparatele cu usturoi se vor consuma cu multe lichide. Cei care prezinta dereglari de hemostaza sanguina, precum si femeile gravide trebuie sa consulte medicul de familie, deoarece acest produs favorizeaza singerarile.

In caz de alergie la usturoi sau de nefrita acuta si cronica, se va evita consumarea acestui preparat.

Mamele care alapteaza vor evita si ele consumul de usturoi din cauza diareei pe care acesta o poate provoca sugarilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
46

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
191

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
52

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...