Urban Serv a SISTAT, din nou, colectarea gunoiului din municipiul Botoșani!

Urban Serv a SISTAT, din nou, colectarea gunoiului din municipiul Botoșani!
Problema gunoiului din municipiul Botoșani este departe de a fi rezolvată! Societatea Urban Serv a sistat, miercuri dimineață, din nou, colectarea deșeurilor de la platformele din oraș, iar mașinile operatorului de salubritate stau la marginea orașului.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că s-a ajuns în această situație întrucât Primăria Botoşani nu și-a însușit până la această oră plata unei părți din taxa de depozitare, de 109,15 lei pe tonă, la depozitul de la Stăuceni, deși spune că reprezentanții municipalității au comunicat că vor suporta o parte din această cheltuială.

În lipsa plății acestei taxe către administratorul depozitului de la Stăuceni, societatea Urban Serv nu este primită să ducă gunoiul pe noua platformă.

"Nu s-a aprobat tariful de depozitare de către autoritatea publică. Este vorba de tariful de 109,15 lei, din care Urban Serv și-a asumat să plătească tariful de depozitare de 35,11 lei, și autoritatea publică taxa de dezvoltare de 74,4 lei. Nu sunt banii Urban Serv, eu nu benficiez de ei. Primăria îi poate plăti direct la Stăuceni. Nu beneficiez nici măcar de un leu. La prima oră utilajele Urban Serv care colectează din condominii au ridicat deșeurile din zonele repartizate până s-au umplut și au plecat și s-au oprit la ieșirea din oraș. Dacă autoritatea publică dă acestă sumă reluăm transportul. Noi am îndeplinit toate condițiile, mai puțin tariful, nu depinde de noi, trebuie aprobat de autoritatea publică. Nu putem încheia discuța fără acest tarif", a declarat Simion Drelciuc, directorul societății Urban Serv Botoşani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat achitat de judecători prin sentinţă definitivă, după ce iniţial fusese condamnat la închisoare cu executare

astăzi, 17:21
134

Florin A., din satul Bobuleşti, fusese condamnat iniţial de judecătorii Judecătoriei Botoşani la cinci ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, pedeapsa fiind contopită cu o co...

Un autoturism a luat foc în mers! Șoferul a reușit să se salveze în ultima clipă - FOTO

astăzi, 15:26
2742

Momente de panică, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Botoșani. Un autoturism Renault Espace a luat foc în mers, șoferul reușind să se salveze la timp.Mașina c...

Om de afaceri botoşănean: Statul plăteşte facturile la 2-3 luni şi pe noi ne ameninţă cu puşcăria la restanţe de 30 de zile!

astăzi, 14:33
752

Neculai Bălăucă, patronul unei firme de construcţii, susţine că, atâta timp cât statul nu plăteşte la timp, în cadrul lucrărilor câştigate prin licitaţie publică, e...