URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 26 februarie - 4 martie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 26 februarie - 4 martie
BERBEC

Pentru cei născuţi în zodia Berbecului, previziunea pentru săptămâna viitoare este mică, minusculă, dar, sper, nu neapărat nemulţumitoare. Cu cele şapte planete în Peşti pentru Berbeci se poate spune că există o mare concentrare de vibraţii pe Casa a XII-a, unii le pot percepe, alţii nu, unii le pot trăi mai mult sau mai puţin conştienţi, alţii nu le pot trăi deloc, şi se poate spune că încărcătura pe care o aduce perioada cuprinsă între 26 februarie şi 4 martie este de natură psihică, de natură mentală.

Unii vor dormi foarte mult, ca o formă de conservare şi refacere, ca o formă de cuplare la energiile cosmice, alţii, dimpotrivă, ami dizarmonici, mai ales cei bolnavi, vor fi copleşiţi de tot felul de evenimente de peste zi care nu o să le permită nici să se odihnească, nici să doarmă, nici să se relaxeze, cu atât mai puţin să se distreze.

Este momentul unor alchimii pe care unii dintre cei născuţi în zodia Berbecului poate că nu au disponibilitate, nici chef, nici timp şi nici stare să le asculte, să le înţeleagă. Vor replica cu o anume francheţe că numai de asta nu au ei timp şi chef acum. În rest, de la Taur până la Vărsător, harta lor este goală, sunt nouă Case lipsite de prezenţe astrale planetare. Singura noutate o aduce planeta Venus, care, intrând în Casa prietenilor în semnul Vărsătorului, se asociază cu surprize plăcute, cu veşti de la persoane cu care nu erau de mult timp în contact sau tot felul de ipostaze inedite, dar agreabile.

Nu se poate vorbi de un mare beneficiu, după cum nu se poate vorbi nici de o mare stabilitate în aceste relaţii cu o serie de persoane pe care nativii din Berbec le cultivă. Unele se pot şi strica, altera, dat peste cap sau cunoaşte momente de stres, de tensiune, de nemulţumire. Poate chiar o anume versatilitate se poate instaura sau o anume cascadă. Pe de o parte să se supere, apoi să-şi ceară iertare, apoi să se simtă bine, să se împace şi tot aşa.

Continuă şi săptămâna viitoare o serie de ipostaze stringente între propria dorinţă, conştiinţă, vise, aspiraţii şi condiţionările, ori limitările de la locul de muncă, ori relaţiile pe care aceste vemuri complicate le trag după sine ca un fel de povară, de pedeapsă, de neputinţă ori de penitenţă. Cei născuţi în semnul Berbecului au probleme cu imaginea, au probleme cu greutatea pe care o are funcţia. Ei rămân pe funcţie, dar sunt uşuraţi de tot felul de sarcini de serviciu, li se iau o serie de atribuţii, sunt limitaţi în capacitatea de a decide ori sunt pur şi simplu înlocuiţi.

Ameninţările cu privire la imagine, funcţie, rang şi demnitate ţin de abuz, de răfuială, ori de răzbunare, oricum o anume stricare a statutului public poate să fie luată în calcul, în acest context, pentru că Jupiter se află în cuadratură cu Pluton şi lucrurile par să se destabilizeze ori să fie împinse într-un chip evident spre conflict deschis.


TAUR

Pentru cei născuţi în zodia Taurului încărcătura de planete de pe Casa a XI-a dă o greutate specifică relaţiilor bazate pe afinităţi elective. La cote uriaşe sunt acum prietenia, colegialitatea, tovărăşia, solidaritatea, spiritul participativ, capacitatea de implicare, de înţelegere sau de acceptare concesivă a unor corvezi, a unor poveri sau a unor sarcini şi misiuni deloc plăcute.

Este vorba de o anume solidaritate care pleacă de la idei comune, religioase, juridice, sociale sau care poartă în ele premiza unei cooperări. Aici pot să intre toate tipurile de afiliere la grupuri de interese, la coterii, la cluburi, partide, fundaţii, societăţi sau secvenţe publice care dau o anume coeziune membrilor ei.

Deocamdată, lucrurile sunt plăcute, nu sunt deloc conflictuale, poate că încărcătura emoţională este mare, sentimentele sunt duale, divergente, uneori ele tind spre satisfacţie, bucurie şi constatarea unui succes sau a unei împliniri, alteori, dimpotrivă, constatarea este dezamăgitoare şi tristă.

Sunt posibile ambele ipostaze, ca nativii din zodia Taurului să înregistreze nemulţumiri şi dezamăgiri, să trăiască şi bucurii, să constate că există solidaritate şi admiraţie cu el, cu cauza lui sau în legătură cu persoana acestuia, iar alteori să constate, dimpotrivă, că este marginalizat, desconsiderat sau depreciat ori apreciat prost, fie nu la adevărata valoare, fie, deşi i se cunoaşte valoarea, i se dă o proastă direcţie ori un prost plasament al întregii persoane. Este trimis să facă ceva ce nu este pe măsura lui, fie că este un element derizoriu, fie că e o piatră de încercare, oe ideea "Ei, să-l vedem ce face. Rezistă şi la secvenţa asta?". Fiind vorba de Peşti, este clar că trebuie să ne gândim şi la ideea de penitenţă, de a îndura, de a răbda, de a trece peste, de a înţelege, de a privi cu superioritate.

Probabil că de multe ori, în săptămâna viitoare, nativii din zodia Taurului vor fi obligaţi să tacă, să înghită, să uite şi să ierte tot felul de ieşiri ale unor persoane în preajma cărora se află în mod insistent sau persistent, pentru că aşa este natura lucrurilor.

Un eveniment de mai mică sau mai mare intensitate şi importanţă îi obligă pe aceştia să fie toată ziua bună-ziua alături de aceste persoane de care vorbeam că l-au implicat. De aici, toate tipurile de construcţii relaţionale pe care le-am şi conturat. Trebuie să se aştepte, mai ales în seara zilei de 4 martie, la o serie de elemente care îl pot destabiliza, pot să fie veşti, telefoane, informaţii care să-i parvină şi care să-l întristeze, să-l amărască, să-l dezamăgească şi nu o dată să-l pună în situaţia de a îşi dori să se distanţeze de aceşti oameni, să rupă relaţiile, să le întoarcă spatele.

S-ar putea, în această perioadă, în egală măsură, să apară însă şi nişte elemente de bucurie, un fel de compensare să se aştearnă în viaţa lor. Dacă unii îi rănesc, îi dezamăgesc sau îi depreciază, alţii, dimpotrivă, le dau onorul cuvenit ori le procură tot felul de bucurii şi satisfacţii nebănuite. Cu Jupiter în Casa a XII-a se înţelege că Taurii sunt puşi pe fapte mari şi încearcă să se menţină pe o linie a combativităţii şi rezistenţei, uneori poate chiar a încăpăţânării.

Atenţie! Toate aceste lucruri încep să intre în contradicţie fie cu propria conştiinţă, fie cu o serie de implicaţii publice, cum ar fi direcţia unei societăţi sau a grupului, altul decât cel de care am vorbit bazat pe afinităţi elective. Este vorba de grupul în care s-a integrat printr-o formă contractuală. Să spunem că lucrează, colaborează sau se implică într-un proiect. Aici lucrurile dezamăgesc, mai ales la un nivel ideologic, politic, cultural, ceva nu le convine, ceva nu le place sau chiar începe să nu le mai placă deloc totul.


GEMENI

Încercare majoră dintre cele mai speciale pentru cei născuţi în zodia Gemenilor. Casa a X-a, una dintre cele mai importante case ale horoscopului, cea care dă ascensiunea şi afirmarea socială a nativului, care este încununarea tuturor eforturilor personale şi profesionale, îi pune pe aceştia acum să facă figură de prim-plan.

Sunt chemaţi la evenimente mari, sunt obligaţi să treacă prin încercări majore. Multe lucruri au şi o parte proastă. Este suferinţă, disperare sau tristeţe, este nemulţumire şi revoltă. Câte una din aceste ipostaze sau toate la un loc pentru că ele nu sunt sinonime, ba, dimpotrivă, uneori sunt chiar paralele.

Pe de o parte este un abandon şi o prăbuşire, o ignorare a tuturor acestor ipostaze, ca şi cum unii nativi au obosit şi nu-i mai interesează nimeni şi nimic, nici chiar propria persoană, alteori, dimpotrivă, este o redresare incredibilă, spectaculoasă, ca şi cum nu ar dori să se lase bătuţi, înfrânţi sau copleşiţi.

Totuşi, Casa a X-a le aduce lor şi alte semnificaţii, mai ales că este şi un moment de Lună nouă. Este o altă etapă. Ceva în viaţa lor nu va mai fi ca înainte. Nu mai sunt axaţi pe aceleaşi principii, nu mai sunt motivaţi de aceleaşi dorinţe, nu mai poartă în sufletul lor aceleaşi ambiţii. Ceva se mută, se schimbă, renunţă definitiv la ceva din întreaga lor persoană, personalitate sau construcţie. Unii pot să treacă prin secvenţe complicate, cu o complicare a sănătăţii într-o mai mică sau mare măsură.

Dar, oricât de mică ar fi implicarea sănătăţii, consecinţa în plan profesional este uriaşă. Un timp nu vor putea lucra, nu se vor putea manifesta, vor trebui să se recupereze sau vor trebui să-şi reconfigureze întreaga existenţă, să-şi aleagă altă meserie, să-şi aleagă alt ritm de lucru, să se protejeze pentru a putea trăi mai bine sau pentru, pur şi simplu, a putea trăi.

Sunt oameni care trec acum prin accidente, prin boli, prin suferinţe şi de acum încolo, nu doar că este o recomandare a medicului, ci este o concluzie mai întâi a lor, "aşa ca înainte nu se mai poate". Trebuie să facă modificări de regim de viaţă, de alimentaţie, de consum energetic, de efort fizic şi de miză socială. De aceea, spuneam că încercarea este uriaşă, este importantă, este determinantă. Uneori, lucrurile capătă o turnură bună, dar asta nu înseamnă că nu se face cu suferinţă. Alteori, dimpotrivă, pleacă foarte încrezători, dar foarte repede ajung la concluzia şi că au greşit, şi că uşa pe care ei încearcă să o deschidă este închisă pentru ei pentru totdeauna.

De aici, tristeţea şi resemnarea pe care le semnalam la începtul acestui comentariu destinat acestei zodii. Luaţi aminte la ziua de 4 martie, şi în jurul ei cu un minus de 3-4 zile înainte şi înapoi, veţi constata că viaţa dumneavoastră este încărcată de tot felul de ipostaze pe care nu le-aţi mai consumat până acum. Poate că nici nu le-aţi agreat, poate că nici nu doriţi să treceţi prin atât de multe metamorfoze, dar, iată că, situaţia este complexă şi vă pune în permanenţă în ipostaza de a spune da sau nu.

Opţiunea este continuă, este fără sfârşit şi îi oboseşte pe aceşti nativi care ar dori să aibă o singură variantă. Una certă pe care la limită nici să nu o mai comenteze, pur şi simplu să şi-o însuşească, să o adopte ca fiind drumul lor în viaţă. De ce vor întreba ei "Tot timpul trebuie să hotărăsc, tot timpul trebuie să mă gândesc, tot timpul trebuie să analizez".

Sunt momente importante şi dintr-o altă perspectivă. Axa nodurilor lunare a intrat pe direcţia Săgetător-Gemeni şi suferinţa în viaţă sau pedeapsa în viaţă e deja în casa lor în Gemeni, la 29 de grade. De acum încolo, pentru multe săptămâni şi luni vor avea destule încercări de trăit. Se vor contura destul de multe ipostaze complicate. Şi cum axa nodurilor lunare se aşază pe Casa I şi pe Casa a VII-a este clar că aceste încercări au o legătură directă cu persoana lor, cu corpul fizic, adică din punctul de vedere al sănătăţii, al fiziologiei, al integrităţii corporale, iar, pe de altă parte, are o legătură directă cu munca, cu contractele, cu parteneriatul, cu soţul sau soţia, cu rivalii şi duşmanii, acolo însă este sensul vieţii, deci, multe lucruri în ideea de parteneriat trebuie să fie trăite şi parcurse pentru că este chiar drumul lor în viaţă.

Planeta Venus în Vărsător este în armonie cu Soarele lor, intră în Casa a IX-a, şi le aduce idei noi, idei inteligente, soluţii admirabile, ieşiri spectaculoase din încurcătură.


RAC

Pentru cei născuţi în zodia Racului, numeroasele planete din Peşti par să fie, până la un punct, mană cerească, ploaie divină, har dumnezeiesc, noroc incredibil, beneficiu, protecţie, salvare, iluminare, deschidere spirituală, cunoaştere extrasenzorială, valorificare personală a unor talente, capacităţi şi abilităţi neştiute, necunoscute, trezire la o altă viaţă, la o realitate, atingerea unor praguri de spiritualitate nebănuite şi tot felul de revelaţii care ţin, pe de o parte, de un fond de cunoştiinţe deja acumulat, deci învăţătura de până acum, iar, pe de altă parte, de învăţătura care nu ţine de manual, carte, şcoală şi profesor, ci de acea învăţătură specială care se pogoară de sus prin impact astral, prin jutorul lui Chiron sau al altor planete.

Pentru aceşti nativi această Casă a progresului, a dezvoltării, a erudiţiei este specială. Acum, nu toată lumea trăieşte îndreptată, cum se zice în popor, chitită pe astfel de progres spiritual. Pentru unii, lucrurile astea nu există sau sunt o realitate greu de înţeles, de descifrat. Mai greu îi lămureşti pe unii cum este cu această disciplină interioară, cu relaxare, cu terapii, cu tot felul de lecturi, cu meditaţii, cu dialoguri care înnobilează.

Unii vor să ştie doar câţi bani au, ce cumpără, ce mănâncă şi unde se pot distra. Trebuie să ne gândim şi la acest segment de oameni care trăiesc, este adevărat, minimalist, dar de ce să-i judecăm. E modul lor de viaţă, atâta pot, atâta fac şi pentru ei există informaţie astrologică. Este evident că pentru aceştia, tot ceea ce am spus până acum, aproape nu se vede nu se simte.

Sigur, este păcat, ar fi bine să fie altfel, dar sunt şi oameni care nu trăiesc momentele astrale la întreaga lor complexitate şi în profunzime, ori în totalitate. Le trăiesc secvenţial, parţial.

De aceea, pentru cei care au alte preocupări, altă vârstă, altă inserţie socială, altă deschidere şi alte pretenţii de la viaţă, acest context este bun pentru că-i face mai înţelepţi, chiar fără să fie preocupaţi de problemele intelectuale, mai bânzi, mai iertători, mai concesivi, mai subtili într-o anume formă. Vor percepe şi ceea ce în simplitatea lor nu au înţeles, vor găsi în fondul lor emoţional timp şi pentru alţii să-i înţeleagă, să verse o lacrimă ori să se mobilizeze pentru a-i ajuta.

De asemenea, toţi cei născuţi în Rac, vor fi mai preocupaţi de chestiunile religioase, mai motivaţi să se ducă la biserică, mai tentaţi să spună una, ori mai multe rugăciuni, să discute cu preotul, să ţină post, să se alinieze unui canon creştin sau unui canon de viaţă ordonat de alte ordine religioase, de alte culte. Este un moment în care această preocupare spre cele sfinte, spre cele sacre, este de regăsit în atitudinea şi chiar în cuvintele ori în faptele celor născuţi în zodia Racului.

Pentru alţii, însă, s-ar putea ca această etapă să capete nuanţa unei adevărate crize spirituale. Pe fondul suferinţelor fizice, al bolilor, al încercărilor sociale, al nemulţumirilor, al loviturilor sorţii, unii dintre aceşti nativi pot chiar să deschidă o urială carte de religiozitate în inima lor. Să înceapă să citească, să se informeze, să întrebe, să înveţe şi să facă primele lor experienţe de bun creştin sau de om integrat într-o comunitate religioasă. La un moment dat, chiar vor găsi o plăcere, o anume virtute şi o desfătare, în a se dedica unor astfel de activităţi, pe care până acum nu le-au cultivat, le-au ignorat, ori de care chiar au râs, au făcut haz de prietenii lor care ajunseseră la o astfel de trăire şi la un astfel de nivel.

Acum, lor nu le mai este jenă să spună că şi ei simt aceleaşi lucruri, că au cunoscut o serie de trăiri şi că simt din plin ajutorul divin. Pentru aceşti oameni este cu adevărat o binefacere ceea ce trăiesc, pentru că prin intermediul acestor influenţe astrale oamenii devin mai sensibili, mai buni, mai puţin păcătoşi, mai reculeşi, mai lesne modelabili şi educabili sau mai uşor de convertit către cele bune. De aceea, chiar şi pentru oamenii simpli sau pentru oamenii care au trăit în păcat această perioadă este una benefică pentru că aduce purificare, dar nu una indusă de preot prin canon, ci una liberconsimţită, dorită şi uneori chiar dorită cu patimă, cu ardoare.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului, săptămâna viitoare este destul de complicată şi de ambiguă. În măsura în care nu se petrece nimic pozitiv din punct de vedere financiar, nu se prea petrece nimic altceva în viaţa lor, rutină, banalitate, obişnuinţă, plictiseală sau închistare. Evenimentele bune, din punct de vedere financiar, sunt legate de un câştig, de un beneficiu, de un favor al cuiva, de o înţelegere, de o păsuire, de acordul ca un nativ din zodia Leului să plătească mai târziu, mai puţin sau în rate o anume datorie sau o taxă.

Este o păsuire care vine mai mulT dintr-o relaţie umană, decât dintr-un cadru legislativ. Nu că ar fi o incorectitudine, dar este un fel de a trata subiectiv un context contractual financiar. Planeta Venus intră în Casa a VII-a şi le dă acestora o serie de impulsuri favorabile. Mai întâi, le aduce surpriza plăcută a împăcării sau a răsturnării de relaţie cu o persoană, cu care s-a aflat într-o dispută, într-o rivalitate, o animozitate dispare. Se întâmplă ceva, o surpriză, un element nescontat şi neprovocat de către Leu, care schimbă natura relaţiilor. Brusc, Leul este obligat să nu mai fie cel ostil sau pe poziţii combatante faţă de o anume persoană. Este obligat să devină politicos, dispus să dialogheze, să cedeze, să înţeleagă.

Nu aspectul de diplomaţie şi nici aspectul de maximă politeţe sau iertare este cel care configurează această relaţie, ci o anume ipostază bună sau o turnură favorabilă. Ceva este în mai avantajul Leilor să se poarte aşa. Este o chestiune de echilibru interior sau poate chiar de sesizare a unei posibile intrări în normalitate care-l avantajează pe Leu.

De aceea, Leul este dispus să cadă brusc de acord asupra unui subiect pentru care rezistase săptămâni şi luni în şir, uneori aproape fără explicaţie şi fără motivaţie logică. Cedează nu pentru că este slab, ci pentru că brusc a înţeles de partea cui este adevărul sau de partea cui este beneficiul şi nu pierde el o astfel de şansă. Cum să lase beneficiul în mâna altcuiva sau cum să piardă el un beneficiu?

Şi atunci, interesul personal îl face să-şi restructureze rapid întreaga poziţie. Din refractar şi ostil el devine o persoană demnă să fie luată în calcul pentru un parteneriat. Acceptă condiţiile, acceptă termenii unei oferte şi poate să semneze orice fel de contract în chip bun. Micul benefic aduce şi surpriza unor contracte nescontate, unor propuneri asupra cărora nu aveau nicio clipă vreo bănuială că s-ar putea produce. Nu aveau nicio presimţire, nici măcar una dintre cele care se materializează în vis. De aceea, pot să ia în calcul un lanţ întreg de evenimente care să le modifice în bine viaţa. Să se împace cu rivalii, să dispară o serie de conflicte, să dispară motivul unei dispute, să cadă la pace chiar şi în contextul unui proces, al unui divorţ, al unui partaj sau al unei revendicări de orice natură.

În afara acestor evenimente, însă, aşa cum vă spuneam, viaţa celor născuţi în zodia Leului s-ar putea să nu aducă nimic nou. Unii dintre Lei s-ar putea să intre în câte unul din aceste conuri de viaţă şi activitate. Alţii, însă, s-ar putea să rămână străini de toate aceste ipostaze pe care noi le-am conturat şi atunci, dacă nici banii nu spun nimic în această săptămână, înseamnă că nu sunt nişte Lei adevăraţi. Înseamnă că sunt nişte Lei cu un marcaj cu totul special care micşorează influenţa zodiei în care s-au născut şi îi dau un cuvânt greu de spus unui marcaj care-şi pune amprenta pe horoscopul lor natal. Să aibă multe planete în alte semne zodiacale ce dau o altă greutate şi o altă logică întregului impact al săptămânii viitoare.


FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în zodia Fecioarei, prezenţa planetelor din Casa a VII-a, locuită de zodia Peştilor, este una dintre cele mai speciale. De puţine ori în viaţă poţi să ai şapte poziţii planetare într-un cadru care este important pentru viaţa de fiecare zi – parteneriatul. Pentru unii dintre cei născuţi în zodia Fecioarei se poate pune în bună regulă problema unei căsătorii sau a căderii de acord asupra unui mod de viaţă în doi. De data aceasta unul legal.

Încărcătura afectivă este mare, bucuria este imensă, satisfacţia este deplină. Dar, mai sunt şi alte satisfacţii decât cele sufleteşti care intervin într-o relaţie partenerială, cum ar fi beneficiul material.

Unii, de exemplu, dau lovitura şi iau o fată bogată, alte persoane, de exemplu, de sex feminin pot să găsească un bărbat bogat sau un bărbat cu un statut special care să le ridice în rang şi putere. Oricum o dai, este bine.

Nu ştiu cât de bună este întreaga configuraţie astrală pentru aceşti nativi dacă este vorba de procese. Cu siguranţă lucrurile se complică, se amestecă şi sunt învăluite. Luaţi în calcul o păcăleală, o abureală sau o anume diversiune care se poate produce dacă sunteţi implicat într-un proces de indiferent ce natură. Cineva încearcă să vă ducă pe căi greşite, va bate atenţia spre subiecte insignifiante, dă o turnură vulnerabilă şi riscantă unei abordări avocăţeşti sau juridice, de orice fel de natură.

Ziua de 4 martie este mult prea încărcată pentru a lua decizii. Probabil că evenimentele, dacă e să vină, vin peste dumneavoastră şi fără să le puteţi contracara sau bloca, vin pentru că acesta este rostul astrelor, când sunt atât de puternice să facă ce vor cu noi. Reţineţi că această Casă a VII-a este greu de crezut că nu va crea probleme acum şi în viitor. Ceea ce se construieşte în prezent pe acest context astral va dura aproximativ doi ani de zile şi cam pe vremea în 2013 mai discutăm din nou şi facem noi un inventar, ce s-a petrecut în bine şi în rău, ce beneficiu şi ce deficit de imagine ori ce deficit relaţional aţi reuşit să catalogaţi în existenţa dumneavoastră.

Totuşi, reţineţi că un moment prea complicat nu poate să fie unul tot atât de fericit. Nu este directă legătura între amploarea aspectului astral şi beneficitate. Reţineţi şi aspectul dual, pentru că e vorba de un semn dublu şi de foarte multe mesaje subtile pe care deocamdată Chiron încă le dă.

Feriţi-vă, totuşi, să luaţi decizii, feriţi-vă, totuşi, să vă implicaţi trup şi suflet oricât de mare şi de bună ar fi oferta, propunerea sau răsturnarea de situaţie. De fapt, în ceea ce-i priveşte pe cei născuţi în Fecioară răsturnarea nu-i chiar atât de bruscă cum e de exemplu în alte semne în această perioadă, este una blândă-lentă, este o transformare abia sesizabilă. Putem spune că ea începe şi se continuă şi se tot dezvoltă, şi se amplifică, şi se ramifică până când, într-un târziu, cei născuţi în Fecioară vor constata că, ehe, sunt departe de ceea ce era prin iarna lui 2010.

De aceea, s-ar putea ca în săptămâna viitoare să nu vadă foarte repede efectele, unii. Alţii s-ar putea să trăiască şi astfel de momente de boom, depinde şi de contextul astral. Totuşi, evenimentele îi iau pe nepregătite şi ei simt şi binele, ori fericirea, ca fiind un stres, îi sperie, şi chiar dacă nu le dau lacrimile au un moment de recul, de respingere ca şi cum ar vrea să se scuture dntr-un vis. Vor spune "E prea frumos, nu vreau să mă iluzionez, nu vreau să cred, nu vreau să fiu decepţionat la urmă". Refuză această bucăţică de şansă care i se dă.

Planeta Venus intră în Casa a VI-a care este legată mai întâi de muncă. Unii pot să capete un bănuţ, o slujbă, o preocupare, o mică atribuţie sau o anume încadrare pe termen scurt, cât să depăşească un moment prost din punct de vedere financiar. Pentru alţii este vorba de mici ameliorări la locul de muncă, de relaţii de serviciu care sunt detensionate, ei sunt văzuţi cât de cât mai bine, au un progres, se afirmă, sunt lăudaţi, dar nu se poate vorbi de un succes cu totul deosebit.

În sfârşit, cam toţi cei născuţi în Fecioară care lucrează ar trebui să ia în calcul şi o serie de schimbări care survin pe nepregătite în relaţiile de muncă. Să plece un coleg antipatic care tensiona situaţia în birou, să fie schimbat un şef care mai mult strica decât conducea şi repara, ei să fie schimbaţi din funcţie sau să li se dea nişte atribuţii care sunt onorante ori provocatoare, îi obligă să se mobilizeze ca să facă faţă acestei noi sarcini de serviciu.


BALANŢĂ

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei, numărul mare de planete din Peşti le activează în primul rând Casa Muncii. Aici se petrec cele mai multe evenimente. Nu ştiu în măsura în care aceste evenimente aduc şi o schimbare, dar o transformare, o modificare, mai mult sau mai puţin sesizabilă, mai mult sau mai puţin bună tot aduc.

S-ar putea să fie lucruri care nu le convin, s-ar putea să fie lucruri care să-i entuziasmeze, s-ar putea să fie din ambele câte ceva în regimul muncii. Să capete un beneficiu, dar cu un stres sau cu o anume penitenţă. Să fie un orar mai încărcat, să fie mai multe atribuţii, mai multă răspundere, mai mult stres şi aşa mai departe.

Dar, una peste alta, este atât de bogată această Casă a VI-a încât tot e bine că se trece prin acest moment. Nu vor rămâne aproape niciunul dintre cei născuţi în Balanţă în poziţia în care au fost până nu demult în ceea ce priveşte regimul salarial sau profesional, transformări, schimbări, modificări sau tot felul de nuanţări.

Dacă este vorba însă de sănătate, lucrurile capătă o bogăţie de semnificaţii pe care noi în această clipă aproape că nu o mai putem ţine sub control sau am putea să facem şi acest lucru, dar să vorbim mult, ore în şir. Se leagă de Casa sănătăţii şase planete în Peşti cu o Lună neagră, ceea ce înseamnă că psihicul este supraîncărcat, suprasolicitat. Multă supărare, atenţie, manifestare a supărării sau consecinţele unui stres îndelungat. Oameni care au suferinţe acumulate de un an-doi în interiorul lor şi care acum dau în clocot sau crează probleme somatice. Au probleme reale, disfuncţii cardiace neurologice, psihice, digestive, metabolice legate de o anume răscolire a trupului.

Pe fondul unor nemulţumiri sufleteşti, pe fondul unor drame, pe fondul supărărilor, pe fondul unor tensiuni nerezolvate, lucrurile s-au dat încetişor, dar bine, peste cap. Este un moment în care aceşti nativi ar trebui să pună punct acestui tip de conduită. S-au lăsat duşi de val, s-au tot supărat, s-au tot enervat, au îndurat, au răbdat, au înghiţit, au suferit şi vine şi acel moment firesc până când. Ei, iată, până când se petrece un astfel de moment.

Pe de o parte, acest eveniment astral vine ca un fel de uriaşă curăţare, ca o spălare a trupului şi a sufletului de această zgură, de acest mâl care i-a năclăit şi care i-a făcut incapabili să se bucure de viaţă. Pe de altă parte, este şi posibilitatea unui salt, să vadă lucrurile altfel, să devină mai înţelepţi, să se resemneze, să renască, să se redreseze într-o altă dimensiune.

Chiar şi această transformare este una semnificativă, pentru că după ce se va fi epuizat întregul context cei născuţi în Balanţă nu vor mai fi aceiaşi. Vor cunoaşte modificări esenţiale, chiar dacă nu vizibile sau nu imediat vizibile, la nivelul percepţiilor, la nivelul convenţiilor sociale, la nivelul comportamentului şi reacţiilor faţă de bani, slujbă sau exercitarea autorităţii. Vom fi mai înţelepţi, nu neapărat mai modeşti, vor fi mai puternici şi nu neapărat mai autoritari. Vedeţi, e un joc foarte special pentru că aceste planete din Peşti cunosc nişte modificări care provin din dialogul subtil între sensul zodiei şi planetă.

Nu mai fac atâta caz de bani sau banii vin mai repede, mai uşor, mai bine. Poate că există şi o anume şansă ca ei să fie priviţi cu ochi mai buni şi să li se dea responsabilităţi noi. Poate că există, odată cu ziua de 4 martie, momentul de Lună nouă - un început, poate că există pentru aceşti nativi o premiză a vindecării şi a redresării şi pe baza unor compensări care vin în plan profesional. Nu întotdeauna le-a fost uşor, nu întotdeauna le-a fost bine.

Deocamdată, îl au pe Saturn care le-a încetinit mult din evoluţia personală, le-a tot pus frâne, le-a pus interdicţii, le-a pus bariere şi le-a pus încercări. Le-au depăşit pe unele, poate, cu altele au rămas ca un fel de restanţă, ca un examen nedat. Aceste corigenţe existenţiale pot cel puţin acum, în perioada, care urmează, în planul relaţiilor de muncă, să fie depăşită.

Rămân însă, atenţie, problemele parteneriale, problemele contractuale care vor deveni din ce în ce mai stringente şi mai complicate, uneori chiar conflictuale, cu cât înaintăm şi ne apropiem de 1 aprilie. Atunci, se va realiza o opoziţie la grad perfect între Jupiter şi Saturn. Deocamdată, unghiul încă nu este format, se poate vorbi de o adiere a unor conflicte într-un plan partenerial sau juridic.

În prezent, singurul lucru bun pe care trebuie să-l ia în calcul este această capacitate de vindecare sau însănătoşire, această capacitate de schimbare a tuturor percepţiilor şi mentalităţii faţă de locul de muncă şi trebuie să mai ţină cont de planeta Venus care a intrat în Casa a V-a, care este şi casa copiilor, aduce o surpriză, o noutate, un inedit, aduce altora, dacă nu este vorba de copii, forţă de creaţie, inspiraţie, originalitate, inovaţie, determinare şi dorinţă de afirmare cu orice chip, mai ales pe cei tineri, foarte tineri îi avantajează, pentru că îi mobilizează şi îi face să-şi concentreze întreaga activitate pe un scop sau pe un proiect.


SCORPION

N-a fost păcăleală, nici amăgire, ceea ce spuneam săptămâna trecută cu privire la Scorpioni.
Îi avertizam că încă nu au trăit totul şi încă nu s-a consumat întreaga semnificaţie a tranzitului astral legat de zodia Peştilor. Ba, îi avertizam, că o să vină ce-o să vină. Şi vine săptămâna viitoare cu un moment de Lună nouă pe Casa a V-a a sentimentelor.

Un început, o provocare. Debutul unei relaţii, a unei poveşti, un gest de la care să se schimbe natura relaţiilor interumane între nişte persoane. Sunt foarte multe premizele unor poveşti de dragoste spectaculoasă, aventură, romantism, lumânări, vin roşu, călătorie, apus de soare, răsărit de soare, fulgi de nea, râs, veselie şi jubilaţie. Sigur că există o logică în toate. De la anume vârstă multe lucruri încep să nu mai fie posibile sau sunt posibile cu foarte multe greutăţi şi piedici.

Pentru alţii, care sunt mai tineri, acest context astral aproape nu cunoaşte barieră. Ar fi păcat ca unii dintre cei născuţi în Scorpion să piardă această şansă. Este bine să se dedea tuturor plăcerilor, provocărilor, chemărilor, ademenirilor şi tentaţiilor. Dacă îi ademeneşte o doamnă este bine să se lase în braţele ei ca în braţele destinului însuşi. Dacă este vorba de o călătorie, care îi tentează cu peisaje fascinante, este bine să-şi facă bagajele şi să se ducă.

A amâna, a răbda, a privi ilustrate şi a ofta ce frumos e pe colo şi pe dincolo nu este o formă de viaţă. Fericirea prin intermediar, prin substitut şi prin înlocuitori nu este viaţa adevărată, de aceea nu este nici fericire adevărată. Scorpionii au posibilitatea să trăiască din plin la cote maxime tot ce le oferă viaţa, să râdă, să cânte, să danseze, să mânce, să bea un vin bun, să se bucure, să danseze, să meargă la spectacole, să iubească, să se îndrăgostească, să cucerească, să plece în aventură, să plece în aventuri ale cunoaşterii, tot vorbeam de călătorii, ori să treacă la ceea ce este scopul vieţii lor, ori un element fundamental al vieţii, procreerea, ori să se dedice activităţilor de creaţie artistică, dacă au o meserie într-un domeniu care presupune compoziţie, interpretare, redare ori construcţie imaginativă.

Sunt avantajaţi cei care lucrează în domeniul muzicii, al artelor plastice în special, modă, design, bijuterii, al tuturor celor care lucrează în amenajări interioare, toate tipurile de design indiferent de aplicabilitate, arhitectură, arta grădinilor, urbanism, sculptură şi pictură, fotografie sau a tuturor celor care au o dimensiune estetică într-un aspect al vieţii lor profesionale. Poate că este vorba şi de un hobby care acum ţâşneşte cu o forţă irepresibilă şi îi face pe aceştia, care până nu demult habar n-aveau de desen şi de pictură, să se ducă la un magazin de specialitate şi să-şi dea banii pe pensule, pe culori, pe pânză, pe hârtie şi să înceapă frenetic să exerseze.

Este o nevoie de transfer al prea plinului sufletesc, este nevoie să dea curs unei nostalgii, unei dorinţe care poate zace, mocneşte sufletul lor încă din copilărie. Este nevoie, de asemenea, de o imensă capacitate de mobilizare acum, pentru că, din punct de vedere astral, ei sunt obligaţi să vină la apel, să răspundă prezent unei chemări de pe urma cărora vor avea beneficiul unei zestre. Cine se prezintă acolo, la bariera acestei încercări personale, va primi şi uneltele, sau după, cum vreţi să o luaţi, armele necesare să străbată această etapă de viaţă. Va primi instrumentele din astral ale cunoaşterii şi exercitării acestei misiuni. O putem numi şi misiune divină.

În rest, prea multe lucruri nu li se întâmplă. Există o premiză mai puţin agreabilă, şi anume construcţia care începe să devină din ce în ce mai stringentă, realizată de Jupiter şi Uranus pe axa Caselor sănătăţii. De aceea este bine să se menajeze, este bine să ţină regim, este bine, în fine, să-l asculte pe doctor cât pot. Scorpionii, în general, nu-i ascultă pe doctori. Scorpionii au idei personale, se tratează în maniera lor, au percepţii subtile despre organismul lor, au şi o cunoaştere extrasenzorială, au şi intuiţie, de aceea îşi permit să depăşească o serie de recomandări sau avertismente. Sunt pacienţii dificili din punctul de vedere al astrologiei.

Dialogul pacient-medic, dacă bolnavul este Scorpion, e unul mai complicat. Medicii ştiu asta sau dacă nu au ştiut atunci să-şi explice de ce unii bolnavi uneori nu se înţeleg deloc.

Planeta Venus le poate aduce bucurii domestice, senzaţie de confort şi de protecţie acasă sau o anume vocaţie pentru gospodărie. Unele femei născute în zodia Scorpionului se vor deda activităţilor gospodăreşti cu mai multă plăcere decât altădată. Bucătăria nu va mai fi o corvoadă, ba chiar vor găsi o plăcere în a face o friptură şi în a spăla vase. Mai există şi premizele unor evenimente favorabile care se îndreaptă spre ei ca o iniţiativă a celor din familie.

Pot primi cadouri, o vorbă bună, o intervenţie sau o sugestie, un ajutor, mici gesturi de solidaritate care vin dinspre cei mai în vârstă spre cei mai tineri, dacă sunt născuţi în zodia Scorpionului. Aceştia se vor simţi protejaţi, uşuraţi şi ajutorul pe care-l primesc este unul real, nu de formă, de aceea trebuie să şi-l accepte, cu siguranţă au nevoie de el.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în Săgetător, cea mai importantă etapă pe care o trăiesc în acest an este legată de casă şi familie. Sunt puse pe tapet şi restructurate, ori revigorate, relaţii de familie uitate şi abandonate. Sunt revizuite atitudini, stări şi sentimente.

În general, cei născuţi în Săgetător privesc cu mai multă înţelegere, cu blândeţe, cu îngăduinţă o serie de secvenţe de viaţă familială care nu le-au convenit până acum. Poate chiar s-au supărat şi au rupt legătura cu unul sau cu altul dintre membrii de familie care le-au făcut necazuri, le impuneau nişte cenzuri sau interdicţii, aduceau obiecţii ori se purtau de aşa natură încât le complicau viaţa. Acum, pe aceia îi iartă, îi înţeleg, ori întregul angrenaj de relaţii de familie îşi schimbă natura şi mai ales îşi schimbă partenerii de dialog.

Nu cred că toată lumea născută în zodia Săgetătorului îşi schimbă acum casa. Ar fi şi imposibil să se petreacă acest lucru. Dar schimbările pot să fie de natura mobilierului, al cumpărăturilor, al confortului, al reparaţiilor, al statului juridic, cumpără, vând, închiriază, se mută, repară, schimbă, în aşa fel încât există o preocupare pentru confort, pentru estetism, pentru igienă, pentru curăţenie sau pentru oaltă ordine interioară care să corespundă nevoilor lor prezente.

O serie de obiecte familiare lor încep să dispară din acest univers cotidian. Se îndreaptă cu simpatia către alt tip de mobilier, mai modern să spunem, sau pentru alte materiale, în general către cele organice, lemn, mătase, bumbac, lână, lucruri care înnobilează şi îi dau căldură interiorului şi resping ori scot într-un chip de-a dreptul brutal din casa lor tot felul de obiecte de sticlă şi metal care li se par reci, străine, tăioase, lipsite fireşte de acea căldură la propriu şi la figurat. Nevoia de confort, de protecţie, de artisticitate, de stil, de o anume eleganţă îşi pune amprenta în atitudinea lor faţă de gospodărie, faţă de obiecte, faţă de cele scumpe sau de cele ieftine. Asta nu înseamnă că acum cei născuţi în Săgetător trebuie să dea buzna în magazine şi să cumpere cristaluri şi obiecte de artă cu orice chip, pentru că, vezi doamne, le-a venit vremea din punct de vedere astrologic să fie cumpărate şi să intre în casa lor. Nu. Este vorba doar de o atitudine, care, odată formulată, va rămâne pentru timp îndelungat de acum încolo ca o matrice de rezonanţă, ca o matrice în care vor intra tot felul de alte opţiuni şi care vor motiva o serie de decizii, or vor patrona o serie de evenimente casnice care se vor petrece.

De aceea, dacă peste câtva timp îşi vor cumpăra un anume tip de mobilier va fi de fapt ecoul unei dorinţe sau al unui gust ori al unei opţiuni făcute acum. Văd într-o revistă un anume tip de mobilier sau într-o expoziţie, nu au bani şi timp să-l cumpere acum. Vor face acest lucru peste câteva săptămâni, peste câteva luni sau, cine ştie, poate peste un an. Dar vor rămâne cu impresia puternică, cu ataşamentul pentru un tablou, un vas decorativ, o piesă de mobilier. De aceea, acest univers, care nu trebuie minimalizat, este foarte bine susţinut.

Poate că unii sunt dezamăgiţi c-ar fi vrut să afle ce evenimente mai vizibile, mai concrete se petrec în viaţa lor decât că-şi cumpără ramă de tablou. Acum am glumit şi am minimalizat impactul astral. Vă asigur însă că acest context mai aduce şi alte lucruri. Ar fi bine să ţină cont şi de faptul că acest tranzit astral – acum ştiu eu că nu o să vă spun un lucru care să vă înveselească – scoate la suprafaţă elemente care ţin de genetică.

Pot apărea factori ai unei suferinţe care sunt condiţionaţi genetic, boli care sunt moştenite, se pot agrava sau pot ieşi acum la iveală în urma unui cotnrol medical şi a unor analize de mare fineţe. Atenţie, insist, de mare fineţe. Mai ales dacă există două diagnostice. Dacă asupra unui diagnostic există dubiu, dacă pacientul nu este convins că medicul a picat pe diagnostic şi pe tratament, este bine să abordeze boala din cu totul şi cu totul altă perspectivă şi să cerceteze pe linie maternă sau paternă, să meargă spre bunici şi, dacă se poate, şi mai departe, şi spre toate celelalte rude, evident de sânge, mai apropiate sau mai depărtate, dacă au existat boli speciale cu transmitere genetică, anume tipuri de reumatism, anume forme de diabet şi aşa mai departe, şi să îşi explice unele simptome ca o posibilă explicaţie pe această filieră.

În felul acesta ar uşura şi demersul unui doctor şi poate că l-ar face pe acela să-l trimeată să-şi facă acele analize pe care în clipa aceasta doctorul nu le vede justificate, nu le vede rostul, dar dacă, la un moment dat, făcând aceste conexiuni pacientul vine şi îi prezintă într-un anume fel problema, cu siguranţă doctorul va înţelege întreaga motivaţie, va trage concluzia necesară şi se va apropia mai repede de cauza bolii, implicit scurtând timpul de suferinţă care o poate croniciza sau acutiza. În egală măsură, pentru o serie de persoane acest tranzit, în funcţie de educaţie, de conştiinţă, aduce o rezonanţă specială, o motivaţie care ţine de trecut.


CAPRICORN

Pentru cei născuţi în Capricorn, numărul mare de planete din zodia Peştilor se aşază pe Casa a III-a. Acolo se va produce şi momentul de Lună nouă, care va însemna un început la nivelul învăţăturii, al relaţiilor cu instituţiile care oferă informaţii de toate chipurile, şcoală, facultate sau forme de pregătire intermediară.

Pentru unii nativi există destul premize pentru un succes, un noroc sau un context favorabil, în aşa fel încât să depăşească cu bine şi repede, fără prea mult stres şi fără pericole un examen, o probă de verificare, o încercare a aptitudinilor. Pentru alţii se pune problema altfel. Este vorba de o adevărată lovitură, un succes extraordinar cu privire la acceptarea lor într-un for internaţional, într-o structură de o valoare deosebită, de o importanţă specială în economia domeniului pe care îl abordează.

Un nou început poate să fie legat şi de ceea ce ţine la nivelul comunicării. Îşi schimbă stilul de a gândi, de a vorbi, conduita şi educaţia. Este un proces rapid, de şlefuire şi de ridicare la nişte cote de performanţă, necesare momentului pe care-l trăiesc sau locului în care lucrează pentru a nu crea prejudicii de imagine lui sau prejudicii de imagine acelui loc care e acreditat.

Pentru Capricorni se mai pune problema unor drumuri, a unor excursii, unor călătorii plăcute, uneori chiar spectaculoase, memorabile, care să le lase amintiri, cum se zice, de neuitat. Plăcute, atât la capitolul rememorare, frumoase şi admirabile la capitolul vizualizare. Se vor întoarce cu filme, casete şi fotografii care vor sta mărturie asupra felului în care au trăit nişte zile ori nişte săptămâni, o vacanţă, o excursie, un drum iniţiatic, o aventură sau poate chiar un drum a cărui menire a fost vindecarea. Poate că au plecat să se relaxeze şi să uite, au plecat să se vindece, au plecat în căutarea unui medic sau unui spital celebru pe alte meridiane, au plecat însă căutarea unei vindecător sau au plecat, pur şi simplu, să se rupă de acest loc care îi îmbolnăvea prin stres, prin nemulţumire, prin contradicţii, prin presiunea mediului ori printr-o serie de elemente ce le furau energia, timpul şi răbdarea.

Fie că erau persoane din familie, fie că erau persoane de la locul de muncă, o serie de factori umani au reuşit la un moment dat, sunt convinsă, în viaţa unor nativi din Capricorn să intervină în chipul cel mai nefericit. Pe româneşte, au reuşit să-i îmbolnăvească, să-i aducă la disperare. Şi în aceste condiţii aproape că-şi iau lumea în cap. Îşi iau în mod forţat un concediu şi pleacă fie unde văd cu ochii, în pripă, ceva pe bază de ultimă ofertă, ultimă inspiraţie, last minute, iar, altădată, pe baza unei dorinţe îndelung alimentate, o nostalgie care poate să fi venit din copilărie sau adolescenţă, să vadă o anume ţară, să stea pe malul unui lac sau pe malul unei mări, aşa cum au văzut ei în filme şi în reviste.

Această împlinire a unui vis este o condiţie suficientă pentru revigorare, pentru un întrupare, pentru însănătoşire. Şi bine ar face să plece toţi cei care trăiesc prin momente grele şi care nu le pot depăşi, fiind prizonierii unui lanţ întreg de relaţii sociale care îi leagă, evident, demâini şi de picioare, transformându-i în nişte fiinţe vulnerabile care nu sunt decât manipulate de destin ori de ceilalţi.

Planeta Venus intră în Casa banilor şi bine face. Le aduce mici câştiguri, redresări, şansa unei recuperări băneşti sau tot felul de iniţiative, cam ciudate ele aşa, cam fistichii, cu privire la o reglementare bănească şi financiară, personală ori de familie.


VĂRSĂTOR

La Vărsători, ca şi în cazul Leilor, se pune problema banilor. Şi, iarăşi, voi spune acelaşi lucru. Dacă săptămâna viitoare nu se concretizează din punct de vedere financiar, atunci sunt puţine şanse să se petreacă ceva deosebit în viaţa acestor nativi.

Greul şi importanţa astrală se concentrează pe această Casă a banilor, veniţi din muncă proprie. Un câştig, un beneficiu, o ameliorare, acum se pot întâmpla şi multe alte lucruri. Să nu uităm că semnul Peştilor ţine şi de risipă. Pot să şi cheltuiască cu nemiluita, pot să facă afaceri extravagante, pot să facă nişte jocuri periculoase, vecine aproape cu inconştienţa, cu iresponsabilitatea, depinde de vârstă şi de mod de viaţă.

Dacă unul s-a obişnuit să joace la cizino şi la ruletă, este momentul prielnic, dacă asta are chef, să-şi piardă definitiv averea, ba chiar să-şi amaneteze şi pantalonii. Dacă o persoană trăieşte, totuşi, înţelept şi este bântuit doar de nişte idei nonconformiste sau cam riscante şi periculoase are şansa să câştige, nu neapărat la ruletă, cât printr-o serie de artificii şi tranzacţii financiare ori manevre menite ca mai devreme sau mai târziu să atragă banii de partea lor, cum ar fi o investiţie riscantă.

De aceea, spuneam că săptămâna viitoare le aduce o concentrare pe probleme financiare, dar şi o ignorare a celorlalte domenii. Jupiter, evident, este încă în Casa a III-a şi le aduce posibilitatea de a discuta şi negocia, de a pune la punct, de a o lua de la capăt, de a reglementa tot felul de situaţii, dar la modul modest sau mediocru ori minor în economia relaţiilor lor sociale.

Planeta Venus intră în Casa I şi le aduce acestor nativi seninătate, posibilitate de înveselire, de bucurie, de satisfacţie. Acum, sigur că, dacă le vin bani, vă daţi seama, câtă veselie va fi acolo. Deocamdată, aceşti nativi sunt încântaţi, entuziasmul este cu atât mai mare cu cât ei sunt plini de idei şi această fertilitate mentală este de natură să-i transforme în nişte fiinţe pozitive care să facă foarte multe lucruri în beneficiul personal. Se ajută pe ei, crează acele premize favorabile pentru ca tot ceea ce se întâmplă de acum încolo să fie în avantajul lor. Să fie văzuţi, apreciaţi, să se afirme, să socializeze, cum se spune cu un termen abuziv în prezent, care înseamnă să stabilească relaţii şi contacte interumane.

Atenţie, totuşi, că există de acum încolo, tot mai puternic, un context nefavorabil, care presupune, pentru cei tineri, o complicare a relaţiilor şcolare sau imposibilitatea de a susţine un examen. Dacă este vorba de un examen, de o verificare, de depunerea unui dosar şi dacă în acest joc de interese sau în această miză intră şi plecarea din ţară atunci ar trebui să se grăbească tare, dar foarte-foarte tare.

În primele zile ale lunii aprilie, când Jupiter va fi în opoziţie cu Saturn, s-ar putea ca această situaţie să se compromită definitiv. Dacă pierd termenul, dacă dosarul nu are toate actele, dacă nu au toate semnături, dacă în indiferent ce context nu reuşesc să fie cu toate actele gata, înainte de 1 aprilie, vă asigur nu mai este un motiv de bănuială, ci va fi o certitudine. Pentru asta trebuie să se mobilizeze foarte repede şi în câteva zile să facă toate demersurile necesare. Nu amânaţi, nu uitaţi şi nu delegaţi problemele dumneavoastră altora. Aceia vor avea şi ei blocajele lor, ritmul lor interior, neputinţele lor şi la un moment dat riscaţi să deveniţi victima celor care nu au reuşit să vă ducă la bun sfârşit proiectul, deşi aproape nu era treaba lor.

Chiar dacă este vorba de un avocat sau de un om care este plătit pentru asta, verificaţi-l, controlaţi-l, supravegheaţi-l, vegheaţi asupra celerităţii acestor demersuri.


PEŞTI

Pentru cei născuţi în zodia Peştilor, numeroasele planete care locuiesc în semnul lor natal aduc tot atâtea influenţe. Pe de o parte cele directe, pe de altă parte cele conjugate, aşa încât mănunchiul de semnificaţii este dintre cele mai bogate.

După o minimă logică, cel mai solicitat semn zodiacal în prezent este cel al Peştilor, este zodia vedetă, atât prin faptul că Soarele străbate această zodie, cât şi prin faptul că în seara zilei de 4 martie va avea loc faza de Lună nouă.

Un început pe un context bogat, există, tocmai acum există o Lună nouă însoţită de atât de multe planete care îi dau o anume greutate, un portret special pentru un context astral care ne vorbeşte despre încercări prin care Peştii trec.

Există două tipuri de Peşti. Peşti care vor fi deasupra valului, Peşti care vor fi învingători, Peşti care vor cunoaşte un drum frumos tocmai pentru că se lasă purtaţi de valuri, darnu în sensul derivei, ci ies în larg, se lansează şi reuşesc să creeze o serie de contexte favorabile pentru evoluţia lor ulterioară. Şi există ceilalţi Peşti în buna regulă a celor două ipostaze pe care dumneavoastră le ştiţi din reprezentarea grafică, un Peşte care merge în sus şi un Peşte care merge în jos.

Vă atrag atenţia că ei, deşi sunt desenaţi de către graficieni în poziţie orizontală, din punctul de vedere al corectitudinii, atât astrale, cât şi ezoterice, ei merg pe diagonală şi direcţia este divergentă. Unii merg spre susul apei, ceilalţi merg spre fundul apei, legat de un fir care îi transformă în două entităţi care nu se pot separa.

Prin urmare, există şi Peştii care vor fi traşi la fund de acest curent astral, cei care vor fi învinşi, cei care vor fi înfrânţi, nu neapărat pentru totdeauna, dar pentru moment s-ar putea să cunoască o derivă, o abandonare a unui drum pe care tocmai îl apucaseră şi o făceau destul de bine. Momentul este prea încărcat şi firile prea slabe, pot să se lase furate de peisaj sau speriate. Să aibă senzaţia că nu fac faţă, să-şi analizeze într-un chip superficial puterile şi să hotărască ei cu de la sine putere, dar nu în cunoştinţă de cauză, că nu-i pentru ei postul, situaţia, funcţia, răspunderea, că preferă să trăiască modest, dar retras, preferă să stea în umbra altora decât să iasă la rampă. Aceştia sunt Peştii înfrânţi şi trebuie să recunoaştem că există şi dintre aceştia.

Sunt persoane care acceptă cu mai mare bucurie modestia, taina, izolarea, penumbra, decât prim-planul. Între aceste două tipologii există şi elemente de comunicare, există şi o formă subterană de transfer. Iar context astral funcţionează chiar ca un set de informaţii ce străbat acest culoar de sus în jos, de la fundul apei spre liman şi înapoi.

Acest moment astral le aduce Peştilor o turnură importantă în preajma datei de 4 martie, eventual dimineaţa zilei de 5 martie, sau, în ansamblu, întreaga săptămână viitoare.

Unii Peşti s-ar putea să trăiască obişnuit, să nu li se întâmple nimic, ba nici măcar să nu aibă sentimentul că există în preajma lor vreo adiere. Nu vor simţi nimic. Acesta este elementul cel mai periculos şi cel mai ciudat, pentru că de petrecut se petrece ceva, chiar dacă ei nu au conştiinţa acestor modificări. Pericolul vine din faptul că, fiind nişte modificări structurale, ei nu le percep şi în felul acesta se vor trezi la un moment dat într-o totală discrepanţă.

Altul va fi cadrul astral şi realitatea socială în care se mişcă şi alta va fi identitatea lor pe care nu şi-o mai recunosc sau nu şi-o mai asumă, nu şi-o identifică. La un moment dat vor avea senzaţia, şi de data aceasta nu se vor mai înşela, că sunt rupţi de lume, rupţşi de realitate, că există o anume incongruenţă între felul lor de a trăi şi gândi, şi tot ceea ce vine spre ei ca realitate, provocare sau ca o chemare. Pentru aceşti nativi, care trăiesc în ambiguitate, acest context astral este tot ce poate fi mai prost, pentru că le accentuează confuzia, deriva şi incapacitatea de fixare în proiect.

În sfârşit, a patra ipostază de Peşti este a Peştilor speciali, a Peştilor superiori, care depăşesc repede şi bine această secvenţă. O traversează cu o adevărată vigilenţă şi cu o adevărată virtute, sunt atenţi la tot şi la toate şi întreaga lor excelenţă, să spunem profesională sau personală, îşi trage seva din acest mănunchi uriaş de vocaţie astrală. Totul este pentru ei ajutor, sprijin şi suport. Totul este un motiv în plus să meargă, să evolueze, să aibă încredere, să progreseze, să construiască.


(Material complet pe
evz.ro)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
48

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1891

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
182

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...