UPDATE: COD PORTOCALIU DE FURTUNĂ pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani!

Valul de căldură instalat încă de dimineaţă la Botoşani nu putea rămâne fără urmări. Câteva localităţi din judeţ sunt în atenţia meteorologilor care au anunţat cod galben de furtună.

UPDATE: COD PORTOCALIU DE FURTUNĂ pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani!

Până la ora 16.00, localităţile Botoșani, Bucecea, Bălușeni, Brăești, Copălău, Corni, Coșula, Cristești, Curtești, Leorda, Răchiți, Stăuceni, Tudora, Vârfu Câmpului, Vlădeni, Vorona, Mihai Eminescu, alături de alte localităţi din judeţele Iaşi, Neamţ şi Suceava au fost plasate de Administraţia Naţională de Meteorologie sub cod galben referitor la manifestări violente ale vremii.

Astfel, se vor semnala averse de ploaie ce vor depăşi local 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici precum şi descărcări electrice.

UPDATE: Potrivit ultimei actualizări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 18:00, localităţile Albești, Călărași, Hlipiceni, Răușeni, Românești, Santa Mare, Todireni au fost plasate sub COD PORTOCALIU. Astfel, sunt aşteptate averse de ploaie ce vor depăşi local 35 l/mp, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice.

Pe de altă parte, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis un COD GALBEN referitor la scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Astfel, până la miezul nopţii de luni spre marţi, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinul superior și mijlociu al râului Miletin și din bazinul superior al râului Bahlui, județele Botoșani și Iași. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Miletin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, după victoria cu Dinamo: ”Atmosfera a fost extraordinară. Le mulțumesc suporterilor!”

astăzi, 07:16

Antrenorul echipei FC Botoșani, Bogdan Andone, în vârstă de 49 de ani, a oferit câteva cuvinte la finalul meciului.”Dumnezeu ne-a dat punctele înapoi!”&bd...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00
6

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
696

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...