Unul dintre nominalizatii la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, contestat de colegii de breasla!

Unul dintre nominalizatii la Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, contestat de colegii de breasla!

 Florin Caragiu  

Unul dintre poetii nominalizati la Premiul National de Poezie Opera Prima, premiu care se va acorda pe 15 ianuarie la Botosani, este contestat de colegii sai din tara, pe motiv ca debutul poetului in cauza nu ar fi avut loc in anul 2008, ci mult mai devreme, cu un alt volum.

Discutiile au avut loc pe forumul www.stiri.botosani.ro. La cele precizate, chiar poetul a carui prezenta in randul debutantilor nominalizati este contestata, si anume Florin Caragiu, a explicat situatia creata.

Punctul de vedere al organizatorilor botosaneni a fost de asemenea postat pe forum, scriitorul Gellu Dorian aducand lamuriri cu privire la regulament si la modul in care juriul face nominalizarile.

"Mai mult ca sigur sunt unii dintre cei care nu au fost nominalizati. Au participat, dar nu au fost nominalizati", a precizat scriitorul Gellu Dorian, cu privire la nemultumirile celor care au postat comentarii la articolul publicat de Stiri.Botosani.

Mai exact, a fost semnalat faptul ca Florin Caragiu, unul dintre poetii nominalizati la Premiul National de Poezie Opera Prima, pentru cartea de debut Catacombe. Aici totul e viu, aparut in 2008 la Editura Vinea, ar fi debutat, de fapt, in 2003, cu volumul Piatra scrisa, la Editura Platytera. Florin Caragiu are 40 de ani si este din Ploiesti. A absolvit Facultatea de Matematica si Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii Bucuresti.

Pentru intrebarea in legatura cu volumul Piatra Scrisa, sub aspectul statutului acestui volum, daca este sau nu volum de debut, precizez urmatoarele: volumul respectiv este unul de versificatie ocazionala, asadar a fost scris circumstantial, cu ocazia unui eveniment personal, nefiind destinat publicului larg si, in consecinta, nedifuzat pe piata. Nu a fost gandit cu vreo pretentie literara si nu a fost destinat campului literar. In consecinta, nu a fost gandit ca volum de debut si nici nu i se poate acorda acest statut. Volumul meu de debut este Catacombe. Aici totul e viu, aparut la Editura Vinea, in 2008, este precizarea lui Florin Caragiu.

"Noi am primit 11 carti, din care au fost nominalizate 5. Cele care au intrat in cursa pentru Premiul Opera Prima. Stiu ca au fost ceva nemultumiri legate de modul in care au fost alese cele 5 carti. Chiar eu am postat cateva lamuriri", adauga scriitorul Gellu Dorian.

Cartea lui Florin Caragiu este carte de debut, atata timp cat nici autorul nu si-o mentioneaza in CV pe cealalta, fie cu ISBN sau nu, fie culegere de cerc inchis sau mai stiu eu ce, si mai ales cand in nota editurii este mentionat debutul in urma unui concurs, sustine Gellu Dorian, pentru lamurirea tinerilor poeti.

Nominalizatii la acest premiu, acordat de 10 ani la Botosani, sunt Svetlana Carstean, Aida Hancer, Catalina Cadinoiu, Florin Caragiu si Daniela Popa.

Printre castigatorii editiilor anterioare se numara Dan Bogdan Hanu, Dan Sociu, Rita Chirian, Teodor Duna.
 

VEZI AICI PAREREA TINERILOR POETI DIN TARA DESPRE NOMINALIZAREA LUI FLORIN CARAGIU

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
8

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
91

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
186

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...