Universitatea Spiru Haret da in judecata Guvernul si Ministerul Educatiei

Rectorul Spiru Haret, Aurelian Bondrea, a dat primele declaratii oficiale in problema diplomelor eliberate de universitate, despre acreditare si autorizatiile de functionare provizorii.

Intr-o conferinta de presa, el a explicat ca USH functioneaza legal, are voie sa organizeze examene de licenta, iar intre diplomele eliberate conform legii nu exista diferente in functie de forma de invatamant absolvita.

De asemenea, conducerea universitatii a anuntat ca a dat in judecata Ministerul Educatiei si Guvernul pentru promovarea HG 749/2009 care elimina institutia de pe lista universitatilor acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu si care interzice organizarea examenului de admitere pentru anul 2009-2010.

Iata cele mai importante declaratii ale rectorului Universitatii Spiru Haret, Aurelian Bondrea:

-USH este o institutie de invatamant superior, presoana juridica de drept privat cu caracter non-profit care a functionat legal de la constituirea sa in 1991.
-Specializarile si programele de studiu din programele universitare au parcurs etapele evaluarii externe ale organelor abilitate in Romania in vederea acreditarii sau autorizarii de functionare provizorii.
-Infiintata si acreditata in Legea 443/5 iulie 2002, a obtinut dreptul de a organiza examen de licenta sau diploma si de a elibera diplome necontestate pana acum de nici o autoritate din tara si strainatate.
-Diplomele sunt echivalente indiferent de forma de invatamant absolvita - la distanta, cu frecventa redusa etc.
-Ca urmare, diplomele de licenta eliberate de USH sunt legale, intrucat absolventii au parcurs si finalizat studiile la specializari acreditate sau autorizate si au promovat examenele de licenta sau de diploma.
-Instantele judecatoresti sunt singurele autoritati care se pot pronunta asupra legalitatii sau nelegalitatii unei diplome. Ministerul Educatiei nu are nici o autoritate conferita de lege in acest domeniu.
-HG 749/24.06.2009, publicata in Monitorul Oficial nr. 465/6 iulie 2009, a eliminat din Anexa 3 Universitatea Spiru Haret (lista unitatilor de invatamant acreditate), stabilind in acest mod interdictia de a organiza admitere pentru anul de invatamant 2009-2010.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
6

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
69

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
20

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...