Un singur consilier PSD va face parte din comisiile de concurs pentru directorii de școli. Cine a fost ales!

Un singur consilier PSD va face parte din comisiile de concurs pentru directorii de școli. Cine a fost ales!
După ce de trei ori la rând au boicotat ședințele de Consiliu Local care aveau pe ordinea de zi revocarea Hotărârii de Consiliu Local prin care au fost numiți doi consilieri locali din partea PSD în comisiile de la concursul pentru directorii unităților de învățământ, social-democrații au revenit la gânduri mai bune. 

Pentru ziua de luni au fost convocate două ședințe de Consiliu Local, una de către grupul PSD, cealaltă de către primar. Consilierul social-democrat Mihai Tincu a propus ca cele două ședințe să fie comasate, fiind supus dezbaterii și votului și proiectul de hotărâre privind comisiile de concurs pentru directorii de școli.

Social-democrații au propus modificarea, și nu revocarea hotărârii, în sensul în care din comisii să facă parte doar un singur consilier local, în persoana Silviei Diaconu, inițăial fiind ales și Ioan Brânzei.

"Din punctul meu de vedere, Hotărârea pe care a adoptat-o Consiliul Local, cu desemnarea colegilor pentru a face parte din comisiile de concurs, a fost legală. Dacă domnul prefect avea întrebări asupra acestei Hotărâri adoptată de Consiliul Local, cel mai corect ar fi fost să atace această Hotărâre în contencios-administrativ și nu să dea o dispoziție prin care să se revoce Hotărârea. Din punctul meu de vedere, pluralul de la autoritățile publice locale se referă la toate UAT-urile din județul Botoșani. Aceasta este poziția mea, dar pentru a nu periclita desfășurarea concursului pentru posturile de director, respect și susțin...", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

"Respect părerea domnului viceprimar Cosmin Andrei, dar atâta timp cât secretarul Consiliului Local a avut o interpretare pe lege, și cred că se pricepe, atâta timp cât Prefectura, și nu domnul prefect, ci cei de la Oficiul Juridic, au avut o interpretare pe lege, cred că părerea dvs. este mai jos decât părerea unor specialiști în domeniu. Nu am vrut să ajungem aici, dar dacă vreți să o spunem, o spunem", a replicat primarul Cătălin Flutur.

Dintre cele 35 de comisii de concurs pentru posturile de director și director adjunct ai unităților de învățământ, din partea autorității publice locale, pe lângă consilierul local Silvia Diaconu, fac parte și funcționari din Primărie numiți prin dispoziție de primar. 

Proba scrisă a concursului are loc în data de 12 octombrie.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BMW condus de un bărbat beat, pe contrasens! A lovit trei maşini! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2072

Bărbatul, de aproximativ 40 de ani, se deplasa la volanul unui BMW, înmatriculat în Suceava, dinspre Colegiul Naţional "A.T. Laurian", iar când a ajuns la intersecţia cu strada Mihail Kogălnice...

Grav accident la Copălău! Trei persoane au fost rănite! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
2045

Un autoturism Audi, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care se deplasa dinspre Botoşani către Iaşi, a pătruns pe contrasens, după ce conducătorul auto a pierdut ...

Incendiu puternic! Apartament cuprins de flăcări într-un bloc din Botoşani, persoane inconştiente transportate la spital! FOTO

Marţi, 23 Ianuarie 2018
6190

În momentul izbucnirii incendiului, proprietarii se aflau în apartamentul situat la parterul unui bloc de pe Aleea Nouă.. Aceştia au ieşit pe casa scării şi au cerut ajutor. Aler...