Un român născut fără braţe a ajuns student la Oxford

Un român născut fără braţe a ajuns student la Oxford

CORNEL HRISCA
Libertatea

Când s-a născut, mama lui a urlat de groază văzând trupul schimonosit al bebeluşului. Femeia l-a abandonat la un orfelinat, unde nu era deloc îngrijit, fiind lăsat să se chinuie. Acolo a fost găsit de un cuplu de britanici.

Cornel-Hrisca Munn nu are braţe şi are piciorul drept deformat, dizabilităţi cu care s-a născut. Povestea tânărului este tristă dar în acelaşi timp impresionantă. Când s-a născut, mama lui a urlat de groază văzând trupul schimonosit al bebeluşului. Femeia l-a abandonat la un orfelinat, unde nu era deloc îngrijit, fiind lăsat să se chinuie. La vârsta de 18 luni, el a fost luat de un cuplu de britanici, care în scurt timp au decis să îl adopte, pentru a-i oferi o viaţă normală, aşa cum puştiul merita, scrie Libertatea.

În timp, Cornel a demonstrat că este un tânăr extrem de inteligent şi descurcăreţ, el învăţând singur să cânte la chitară şi la tobe şi având numai note foarte mari la şcoală. Drept dovadă, acum este în primul an la prestigioasa universitate Oxford, unde a fost primit după ce a luat note maxime la cele patru probe de admitere. Acolo, Cornel va studia teologia şi filosofia.

"Îmi place ideea de comunitate de la Oxford şi m-am înscris în mai multe grupuri printre care se regăsesc Uniunea Creştină şi orchestra de jazz, unde cânt la tobe", a povestit băiatul pentru cotidianul britanic The Telegraph.

"Nu vreau ca din cauza dizabilităţii mele fizice să îmi refuz anumite lucruri. Găsesc întotdeauna soluţii, pentru că sunt un luptător", a adăugat mândru de el Cornel.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
233

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
42

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
355

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...