Un român a stat 39 de zile în închisoare: Italianca de 87 de ani a "inventat" un viol!

Un român a stat 39 de zile în închisoare: Italianca de 87 de ani a "inventat" un viol!
"M-a violat o oră", s-a plâns italianca de 87 de ani, care avea un amant de 68 de ani. "O poveste precum o operă de-a lui Boccaccio", spune procurorul de caz. "O iert și o respect având în vedere vârsta", îi transmite românul de 32 de ani, la ieşirea din închisoare.

Bunicuța violată? O minciună pentru incriminarea vecinului "antipatic". Brescia, planul diabolic al unei bătrâne de 87 de ani și a amantului său de 68, relateaza Gazeta Romaneasca.

Incredibilă răsturnare de situație în povestea femeii de 87 de ani din Castelcovati, localitate din vestul provinciei Brescia, care la începutul lui octombrie se adresase carabinierilor povestind că a fost violată în locuința sa de vecin, un român de 32 de ani. "M-a violat o oră", a povestit femeia.

Ea era sigură: în casa sa, în noaptea de 1 octombrie, era întocmai românul de 32 de ani care pe 25 noiembrie a ascultat în tăcere în sala de judecată acuzațiile grave pe care i le-a adus bătrâna vecină.

"Timp de o oră am fost pradă violului" – a povestit bătrâna judecătorului de instrucție Luca Tringali, reafirmând ceea ce spusese anchetatorilor la momentul denunțului. "Sunt foarte sigură. El deseori era beat și am avut ceva neînțelegeri pentru că din locuința sa se auzea mereu gălăgie".

Românul a fost imediat arestat, însă după 39 de zile de închisoare a fost eliberat.

Prima răsturnare de situație: profilul biologic al urmelor găsite pe cearceaful patului scenă a presupusului viol și pe lenjeria de corp a bătrânei nu corespundea cu cel al tânărului. Pe 25 noiembrie, a doua răsturnare de situație, care a dezvăluit identitatea care se acundea în spatele acelor urme biologice. Necunoscutul 1, după cum a fost botezat de investigatori ADN-ul misterios, are un chip și este acela al unui alt vecin de-al femeii. Este vorba de un bărbat de 68 de ani, căsătorit, care ar fi avut o relație cu bătrâna.

Anchetatorilor le-a fost de ajuns să compare urmele găsite în casă cu eșantioanele prelevate de la toți cei care împart spații și viața de zi cu zi cu bătrâna de 87 de ani. Astfel adevărul a ieșit la suprafață.

Amantul de 68 de ani inițial a negat însă apoi a cedat admițând relația la finalul unui lung și dureros interogatoriu cu procurorul adjunct Ambrogio Cassiani, titular al anchetei. "O poveste precum o operă de-a lui Boccaccio și care te-ar face să zâmbești dacă nu ar fi existat o persoană care deși era nevinovată a petrecut 40 de zile în închisoarea bresciană din Canton Mombello, apoi în cea din Pavia", comentează Il Giorno.

Potrivit anchetatorilor bătrâna, asupra căreia medicii au evidențiat în mod efectiv leziuni compatibile cu un raport sexual, ar fi inventat violul cu unicul scop de a-l îndepărta din clădirea de locuințe pe românul de 32 de ani (proprietar al unui apartament în care locuiește cu soția și doi copii mici) cu care a avut mereu o relație conflictuală.

Avocatul zidarului român, Cristian Mongodi, a anunțat deja că va face un denunț pentru simulare de infracțiune și calomnie împotriva bătrânei de 87 de ani și a vecinului de 68 de ani. În plus, va fi solicitată o despăgubire pentru cele 39 de zile de închisoare cu acuzația de viol, viol care a indignat opinia publică.

Pe 15 noiembrie a fost eliberat. "Îi mulțumesc lui Dumnezeu că, deși au fost spălate cearsafurile, au rămas urme biologice: acel ADN m-a salvat", i-a spus imediat avocatului.

"Fără examenul ADN aș fi rămas la închisoare", cu greu își stăpânește lacrimile Saint Petrișor, românul de 32 de ani din nou om liber, eliberat din închisoare după 39 de zile petrecute în celulă cu acuzația infamantă de viol asupra vecinei de 87 de ani din Castelcovati.

Când și-a putut reîmbrățișa cei doi fii, Saint a plâns. A fost dezincriminat de testul ADN: urmele biologice nu sunt ale sale, au arătat examenele de laborator efectuate de trei ori. Și pentru tânăr, în Italia de 13 ani, este finalul unui coșmar: "Nu știu de ce a inventat că am violat-o – adaugă. Dar nu sunt supărat, o iert și o respect având în vedere vârsta".

"Dacă nu ar fi existat acele urme biologice care au rezistat spălării cearsafurilor aș fi încă la închisoare" – a subliniat românul. "Îi mulțumesc lui Dumnezeu, dar continui să mă întreb de ce?".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
718

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
155

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1070

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...