Un român a murit, unul a fost rănit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi în urma accidentului naval din Canalul Mânecii

Patru cetăţeni români se aflau pe o ambarcaţiune care a intrat în coliziune cu o altă barcă, în Canalul Mânecii, dintre care unul a decedat, altul a fost rănit şi se află internet într-un spital, în afara oricărui pericol, iar alţi doi români sunt daţi dispăruţi, anunţă MAE.

Un român a murit, unul a fost rănit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi în urma accidentului naval din Canalul Mânecii

"Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune. În urma impactului, un cetăţean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt dispăruţi", transmite MAE.

Paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români. Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgenţă la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi, şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară.

O operaţiune de căutare uriaşă a doi români, membri ai echipajului unei ambarcaţiuni care s-a ciocnit cu altă barcă, era în curs duminică, pe Canalul Mânecii, după ce au fost găsiţi un supravieţuitor şi un cadavru, relatează Daily Mail online. Două vase s-au ciocnit în noaptea de sâmbătă spre duminică în apele Canalului Mânecii, la aproximativ 4,8 kilometri în largul coastelor, iar una dintre ambarcaţiuni s-a scufundat.

Patru persoane au rămas în apă, iar un bărbat a reuşit să plutească până când a fost salvat, în urma unei operaţiuni dramatice, de către un pescar, duminică dimineaţa, la ora locală 5.50 (7.50, ora României). Alt bărbat a fost găsit mort de către servicile de urgenţă, imediat înainte de ora locală 8.15 (10.15, ora României). Alţi doi erau căutaţi. Poliţia a anunţat că această ambarcaţiune de mici dimesiuni a plecat de la Brighton imediat după miezul nopţii. Ea s-ar fi ciocnit cu altă ambarcaţiune, duminică dimineaţa.

Supravieţuitorul, în vârstă de 45 de ani, originar de la Londra, a fost găsit agăţat de o geamandură, de către un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat după zori. El a fost preluat de o barcă de salvare RNLI şi a fost adus la Shoreham, de unde a fost condus la un spital. Corpul celuilalt bărbat a fost recuperat din mare şi adus la ţărm cu un elicopter al Pazei de Coastă, către ora locală 8.15 (10.15, ora României). În prezent, serviciile de urgenţă îi caută pe ceilalţi doi marinari, care ar fi originari din România, potrivit Daily Mail.

Sursa: News.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...