Un primar a răbufnit la ședința ADI Aqua: "Este ultima dată când mai vin!"

Primarul unei comune din județul Botoșani a răbufnit, joi, în cadrul unei ședințe a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua, fiind extrem de nemulțumit de faptul că de mai mulți ani face demersuri la operatorul de apă pentru a-i fi preluată rețeaua de alimentare pe care a făcut-o pe raza comunei, demersuri fără niciun rezultat.

Un primar a răbufnit la ședința ADI Aqua: "Este ultima dată când mai vin!"

Primarul comunei Drăgușeni, Eugen Nechita, a spus că nu va mai participa la nicio ședință a ADI Aqua, organism format din reprezentanții primăriilor din județ, până când nu i se va rezolva problema.

"S-a numit director nou la Nova Apaserv? Poate dă Dumnezeu și îmi preia și mie alimentarea cu apă. Stau la rând de vreo 5-6 ani. Nu mai am nevoie de intermediari. Domnii intermediari pe care i-ați numit nici nu știu că am fost în stare de alertă anul trecut. Și problema nici acum nu este rezolvată pentru cei care au făcut investiții. Este ultima ședință la care vin, este ultima dată când vin dacă nu mi se preia alimentarea cu apă. Eu rog din suflet, din inimă, cum vreți dumneavoastră și cum vreți să îi mai rog să îmi spuneți, că am cinci ani de când tot primesc câte o hârtie. Am alimentare, beneficiar pe Măsura 3.2.2. Mai fac o hârtie, dar spuneți-mi că nu puteți să îmi preluați alimentarea cu apă. Să știu și eu ca să iau măsuri cu alimentarea. Nu mai vin la ședințe", a spus revoltat primarul de Drăgușeni.

Prezent la întâlnire, directorul interimar al Nova Apaserv, Albert Tănase, a transmis că va analiza situația de la Drăgușeni și a ținut să îi asigure pe primari că operatorul de apă nu are interes să pună piedici unor astfel de investiții.

"Referitor la preluarea rețelei, nu știu exact care este stadiul corespondenței purtate, dar ce pot să spun cu certitudine este că nu există nicio comună care să fi făcut solicitare de preluare a rețelelor, să se întâlnească comisie să se recepționeze acele rețele, fără să existe chestiuni de rezolvat din partea UAT-ului respectiv. Dacă vreo comună poate face dovada că s-a conformat tuturor solicitărilor din punct de vedere legal, că nu sunt solicitări emise în mod unilateral de către Nova Apaserv, atunci discutăm altfel. Voi verifica și puteți trece să discutăm. Dacă la ultima adresă faceți dovada că v-ați conformat solicitărilor atunci discutăm în alte condiții. Nu există nicio situație în care operatorul să dea dovadă de rea credință și să nu preia acele rețele din motive subiective. Este și politica operatorului de a se extinde ca arie de activitate, este și politica Consiliului Județean de a furniza apă cât mai multor locuitori din județul Botoșani", a transmis directorul interimar al Nova Apaserv. 

 

 

Spune-ne opinia ta