Un preot italian le-a dezvaluit copiilor "tot adevarul" despre Mos Craciun, provocand indignarea parintilor

Un preot italian le-a dezvaluit copiilor "tot adevarul" despre Mos Craciun, provocand indignarea parintilor
Un grup de parinti din orasul italian Novara /nord/ l-a acuzat pe preotul catolic local de faptul ca acesta le-ar fi distrus copiilor lor Craciunul. Preotul Dino Bottino le dezvaluise copiilor ca Mos Craciun nu exista in realitate.

O asemenea dezvaluire i-a indispus pe copii si i-a infuriat pe unii parinti.

Ziarul local a publicat o scrisoare deschisa semnata de zeci de parinti, care il acuza pe preot de distrugerea sarbatorii Craciunului, informeaza BBC.

In timpul mesei pentru copii de la inceputul lui decembrie, parintele Bottino a spus ca nu exista nici Mos Craciun, nici buna Befana, care le aduce copiilor italieni cadouri dupa Anul Nou.

Preotul Dino Bottino nu regreta gestul sau. "Le-am spus ca Mos Craciun este o inventie care nu are nimic comun cu istoria crestina a Craciunului", a declarat parintele, potrivit caruia era de datoria lui sa separe istoria reala a lui Iisus Hristos de povestile cu Mos Craciun si cu alte personaje inventate, cum ar fi Alba-ca-Zapada sau Cenusareasa.

sursa: Agerpres

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
26

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
207

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
155

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...